Ce faci cu friptura rămasă de la Paște. Nu o arunca! Iată ce rețetă delicioasă poți face

Nicoleta Nicolau |
Data actualizării: | Data publicării:
Ce faci cu friptura rămasă de la Paște. Nu o arunca! Iată ce rețetă delicioasă poți face
Ce faci cu friptura rămasă de la Paște. Nu o arunca! Iată ce rețetă delicioasă poți face

Friptura de miel rămasă de la masa de Paște se poate transforma într-un alt preparat delicios care să îți bucure papilele gustative. Iată o rețetă delicioasă pe care o poți încerca chiar azi!

Probabil nu prea sunt mese de Paște, de sărbătoare în general, unde mâncarea să fie consumată toată. Așa că, în loc să reîncălzești friptura rămasă și nu o mai mănânci cu aceeași plăcere, poți să o transformi într-un fel principal delicios.

Citește și Tort Matcha și cremă de portocale. Rețeta pas cu pas a unui desert simplu, pufos și energizant

Îți mai trebuie doar câteva ingrediente pe care oricum le ai în cămară, dar gustul este delicios. Iată care sunt:

Încearcă și: Tort Eco, de Paște: Un desert răcoritor din cozonac uscat și resturile de la ouăle și iepurașii de ciocolată

- Friptură de miel (aproximativ 1 kilogram). Desigur, poți folosi orice fel de carne,

- 2 cepe mici,

- 1 morcov de mărime medie,

- 2 linguri de ulei,

- cimbru,

- boia dulce,

- 2 foi de dafin

- sare și piper,

- 100 ml. suc de roșii,

- sos de soia,

- pătrunjel

- 150 g unt,

- 1 kg cartofi,

- 150 g cașcaval ras.

S-ar putea să îți placă și: Cartofi franțuzești la cuptor: rețeta perfectă pentru a "scăpa" de ouăle fierte rămase de la Paște

Ce faci cu friptura rămasă de la Paște? O rețetă genială!

 

Cartofii se taie și se pun la fier cu un praf de sare. Când sunt gata, se fac piure, adăugând untul.

Carnea, cele două cepe mici şi morcovul se dau prin maşina de tocat, sau se taie împreună în robotul de bucătărie. După aceea, amestecul se pune la călit într-o cratiță, cu uleiul. Se adaugă sare, piper, cimbru şi puţină boia dulce și se sotează aproximativ 5 minute.

Se dă de-o parte și se adaugă sucul de roșii, o mână de pătrunjel tocat şi 2 linguri de sos de soia.  Se amestecă pe foc încă un minut, apoi se pune pătrunjelul.

Într-o tavă pentru cuptor  se așterne în strat generos amestecul de carne și se nivelează bine. Deasupra se ne stratul de piure de cartofi și se dă totul la cuptorul preîncălzit la  180 de grade pentru 30 de minute. 

Se scoate tava și se pune deasupra  cașcavalul răzuit, apoi se mai dă la cuptor pentru 10 minute la 200 de grade.

Se scoate tava din cuptor și se lasă cu un prosop deasupra pentru cel puțin 5 minute, apoi este gata de servit.

Trebuie să încerci și: Tiramisu cozonac. Italienii nu s-ar fi gândit la rețeta asta genială: Transformă cozonacul rămas de la Paște într-un desert inedit

[citeste si]

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel