Altroconsumo: Ce operator de telefonie mobilă din Italia are cel mai bun internet în 2024

Cristina Iacob |
Data publicării:
Foto ilustrativ (Sursa: Freepik)
Foto ilustrativ (Sursa: Freepik)

Studiu: Clasamentul celor mai bune rețele mobile din Italia. 

Altroconsumo a publicat recent clasamentul actualizat al rețelelor mobile din Italia pentru anul 2024. Studiul analizează toate rețelele majore de telefonie mobilă din țară, luând în considerare calitatea generală a rețelei, precum și viteza de încărcare și descărcare a datelor.

Conform cercetării, Vodafone se situează pe primul loc în clasamentul general al calității rețelelor, având un avans considerabil față de ceilalți operatori. Pe locul doi se află Tim, urmat de Fastweb pe locul trei, Wind Tre pe locul patru și Iliad pe locul cinci. Studiul a evaluat rețelele Vodafone, Wind Tre, Tim, Fastweb și Iliad, fără a lua în considerare operatorii virtuali care utilizează rețelele enumerate.

În ceea ce privește rețeaua 5G, Altroconsumo a constatat că aproximativ 20% dintre utilizatorii din Italia se conectează zilnic la această rețea, o creștere semnificativă față de doar 5% în urmă cu câțiva ani. Analiza a fost realizată pe baza vitezei de încărcare și descărcare a datelor. Viteza de descărcare a fost cea mai variată: Vodafone a înregistrat cea mai mare viteză, de 193,4 Mbps, urmată de Tim cu 125,4 Mbps. Fastweb a avut o viteză de 101,6 Mbps, Wind Tre de 76,1 Mbps și Iliad de 65,9 Mbps. Datele au fost colectate din teste efectuate de 11.641 de utilizatori.

Recent, altroconsumo a făcut și casamentul celor mai convenabile supermarketuri din Italia

Supermarketuri convenabile pentru cumpărături mixte: Clasamentul realizat de Altroconsumo a analizat prețurile a 1,4 milioane de produse din 126 de categorii diferite, considerate cele mai cumpărate conform datelor ISTAT. Atunci când se iau în considerare atât produsele de marcă, cât și cele marcă proprie, supermarketurile Famila conduc topul celor mai ieftine opțiuni.

Următoarele pe listă sunt Conad și Pam, cu prețuri cu aproximativ 4% mai mari decât Famila. Mai jos pe listă se află Conad Superstore, Coop, Eurospar și Esselunga. Pe ultimele poziții ale clasamentului sunt Carrefour Market și Bennet, care au fost identificate ca fiind cele mai scumpe.

Cele mai ieftine supermarketuri pentru produsele de marcă: Pentru consumatorii care preferă doar produse de marcă, clasamentul Altroconsumo arată o schimbare semnificativă. În această categorie, Bennet, un lanț de hipermarketuri răspândit în nord-vestul Italiei, ocupă primul loc.

Acesta este urmat de Esselunga, Famila Superstore și Spazio Conad. Pe ultimele poziții, la acest capitol, se află Carrefour Market, Coop și Conad, care nu oferă aceleași economii la produsele de marcă.

Cele mai ieftine opțiuni pentru produsele low-cost: Pentru cei care caută cele mai ieftine produse, magazinele de tip discount oferă cele mai mari economii. Conform clasamentului Altroconsumo, Lidl se situează pe primul loc, urmat de Eurospin și Aldi.

La coada listei sunt Carrefour Market, Famila Superstore și Tigre. În ceea ce privește magazinele de tip discount pentru cumpărături mixte, In's Mercato este considerat cel mai ieftin.

Altroconsumo este o organizație italiană de protecție a consumatorilor, fondată în 1973, care se ocupă cu evaluarea și monitorizarea calității produselor și serviciilor oferite pe piață. Organizația desfășoară studii și cercetări independente pentru a oferi informații relevante consumatorilor, ajutându-i să facă alegeri informate. Altroconsumo publică rapoarte și clasamente despre diferite domenii, inclusiv telecomunicații, produse de consum, și servicii, bazându-se pe analize detaliate și teste de laborator.

-----------------------------------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp, atunci când apare o nouă știre de interes EXCLUSIV pentru românii din ITALIA, puteți intra pe grupurile de WhatsApp al cititorilor fideli StiriDiaspora accesând următoarele linkuri: 

-> https://chat.whatsapp.com/DIfmKOQTNNO5InDDSWwifG

-> https://chat.whatsapp.com/JCB7XM4tEl08V1iMcc9g8N

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt1
YesMy - smt4.5.3
pixel