Ce pensie are Ion Țiriac. Răspunsul halucinant al milionarului 

Bogdan Bolojan |
Data publicării:
ion tiriac captura
ion tiriac captura

Ion Țiriac a fost întrebat ce pensie are și dacă i-a fost recalculată. 

Ion Țiriac i-a oferit un amplu interviu video jurnalistului Ovidiu Ioanițoaia. 

Țiriac a vorbit despre bani, pensie și de ce este și acum zgârcit. 

"Eu când am împlinit 15 ani aveam 30 de bani în buzunar și m-am dus la Aprolacta și am cumpărat două felii de franzelă. Deci eu știu ce e banul și cum se câștigă. De-asta sunt zgârcit. Am rămas slavă Domnului, cu picioarele pe pământ. Eu nu pot să schimb sau să salvez o țară. Mulțumesc lui Dumnezeu că nu m-am băgat în politică deloc. Dar fac ce pot să fac, ca un om care a avut puțin mai mult noroc. Alții care vorbesc de zgârcenie, să-mi spună ce au făcut în viață, sau cât costă o pâine sau dacă l-au câștigat ei sau l-au furat. 

Eu o să candidez la prezidențiale, dar nu acum, ci în 2064. Până atunci trebuie să demonstrez românilor ceva ce pot să fac. Deci nu pot să candidez la președinție fără să arăt ce am făcut," a spus Ion Țiriac. 

Ovidio Ioanițioia: Domnule Țiriac, ca să revenim un pic la zi. Ați primit pensia recalculată. Aveți pensie, nu, din câte știu eu... Ilie Năstase a declarat că are o pensie de opt ori mai mică decât a dumneavoastră. 

Ion Țiriac: Mi-e rușine să spun, mi-e rușine să spun! Scuzați-mă... și asta nu este foarte meritoriu din partea mea. Nu am întrebat niciodată de pensie și nici nu știu ce pensie am și nici nu știu cât am dreptul la pensie și așa mai departe. Adică nu am cerut niciodată. Nu știu, nu știu...

Ovidiu Ioanițoaia: Dar spuneți-mi estimarea asta că averea dumneavoastră ar fi de 2,1 miliarde de euro e corectă?

Ion Țiriac: Cred că ne jignește lumea, domne! Oamenii ăștia muncesc în fiecare an. Eu am muncit pentru turneul ăla de tenis de la Madrid 20 de ani. Sigur că-l cumperi cu trei lei și-l vinzi cu 400, dar ai făcut ceva cu el. Deci nu vinzi acelasi lucru, ai făcut ceva cu el.  Avem și cea mai mare firmă de asigurări din România, iar sfatul meu pentru oameni este: asigurați-vă cu orice aveți! Dar sunt multe asigurări în România. Nu numai a noastră, nici nu-- spun numelle. Le-am dat câștigătorilor, adică tuturor medaliaților, patru ani de zile asigurare totală. Nu numai la mașini, ci și de viață. Mi-am scos pălăria! Dar nu am făcut asta ca să-mi aduc alți doi clienți. Nu-mi trebuie clienți. Cine vine vine. Cine nu vine nu vine. 

Povestea patinoarului pe care Ion Țiriac voia să-l facă la Brașov

 

"Am vorbit cu domnul prim-ministru să facem legea asta cu public-privat. Să faci ceva ce nu există. Domnule Ioanițioaia, daca faci un patinoar pentru tineri, ce pierde statul? Trebuie făcută legea asta. Am zis să fac un pationoar în zona Brașovului. Primarul mi-a zis că nu are teren. I-am zis că-i fac pationoar, am banii, 10 milioane de euro: vreau patinoarul, vreau sală de judo și trei culoare de scrimă. Am zis să facem, să facem dar nu-l administrez. I-am zis că după ce-l finalizez îl dau să-l administreze primăria. Copiii până la 12 ani să aibă voie gratis. Nu mă interesează cu publicul și cu sponsorii ce facem, îți mai dau și eu cu Allianzul ceva. Am făcut contractul și i-am zis că dacă nu face ce trebuie îl dau afară imediat: să nu facă nunți și botezuri în el. El avea 12 persoane care votau cu el și 14 care erau în opoziție. Cumpărasem și terenul, era parc acolo de făcut. Îți vine să crezi că au votat contra? Opoziția. A fost 14 contra 12. Am zis bine, mulțumesc, la revedere!" a spus Ion Țiriac. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt1
YesMy - smt4.5.3
pixel