Ce să facem cu frigiderul dacă plecăm în concediu: îl lăsăm sau nu în priză? Sfatul gospodinelor cu experiență

Nicoleta Baciu |
Data actualizării: | Data publicării:
Ce să facem cu frigiderul dacă plecăm în concediu - îl lăsăm sau nu în priză. Ce spun gospodinele cu experiență. Sursa - Pexels
Ce să facem cu frigiderul dacă plecăm în concediu - îl lăsăm sau nu în priză. Ce spun gospodinele cu experiență. Sursa - Pexels

Printre numeroasele dileme la plecarea în vacanță, una se referă la frigider. Cum să lăsăm frigiderul atunci când nu vom fi acasă mai multe zile: să-l scoatem din priză sau să-l lăsăm să funcționeze.

 

Când plecăm în vacanță trebuie să avem grijă să oprim apa, să stingem luminile, să scoatem din prize unele aparate electrice. 

Este o mare responsabilitate să le faci pe toate ca la carte, pentru că atunci când ești la 300 km distanță de casă, nu este suficient să te urci în mașină. Din acest punct de vedere, nu există nicio îndoială cu privire la unele lucruri: apa trebuie oprită, ferestrele - închise, iar unele aparate - scoase din prize.

Trucuri care te ajută să cureți fierul de călcat: Păstrează-ți hainele fără pete!

 

Există, însă, electrocasnice la care nu avem mereu răspunsul corect. Spre exemplu, cum  să lăsăm frigiderul când plecăm în vacanță: trebuie să-l scoatem din priză sau nu?

Cum să lași frigiderul când pleci în concediu? Lucrul de care trebuie să ne ocupăm, în primul rând, este factura de energie electrică. Dacă frigiderul rămâne în priză va consuma curent electric.

Regula bunului simț spune că ar fi indicat să oprim compartimentul frigider, evident golit de alimente, în timp ce partea congelatorului trebuie lăsată în priză. Mai ales dacă suntem plecați doar câteva zile.

 

Curăță un cățel de usturoi și aruncă-l în toaletă înainte de a merge la culcare. Trucul de care nu te poți lipsi

Pe de alta parte, în cazul vacanțelor lungi, de două sau mai multe săptămâni, ar fi bine să lăsăm totul oprit, evident după ce am golit frigiderul și congelatorul. Poate fi și o oportunitate de a-l curăța temeinic, folosind sare sau alte remedii excelente.

Trebuie să ne amintim să lăsăm ușile frigiderului deschise pentru a nu găsi, la întoarcere, mucegai. 

Atenție, însă, că aproape toate frigiderele din noua generație au  funcția - „vacanță”, concepută special pentru cei care sunt plecați de acasă, pentru câteva săptămâni. În acest caz, verificați cartea tehnică a frigiderului pentru a înțelege cum se folosește funcția respectivă.

 

BONUS. A pus punga de orez în congelator. Trucul grozav la care nu te-ai fi gândit vreodată

 

Gărgărițele sunt animale mici foarte frecvente în hrană, se strecoară în cămară și se cuibăresc acolo, reproducându-se foarte repede. Dar nu vă temeți, pentru că sunt mai ușor de eliminat decât credeți. De aceea, astăzi, vă vom dezvălui un truc pentru a le elimina definitiv.

Există aproximativ 1,5 milioane de specii de gărgărițe în lume, dar doar 12 dintre ele intră în casele noastre și sunt cunoscute drept „gărgărițe de făină” sau „gărgărițe de orez”.

Degresant puternic de casă cu ingredientele din bucătăria ta. Dezinfectează și îndepărtează grăsimea cea mai blocată. Un truc genial

Pentru a preveni apariția acestor insecte, este necesar să curățați periodic dulapul, deoarece acestea pot depune câteva ouă pe zi timp de luni de zile. Dacă suferiți deja de o invazie, mai bine ai răbdare pentru că te-ar putea costa ceva pentru a le face să dispară pentru totdeauna. În plus, sunt foarte rapide și dimensiunea lor mică le face să „dispară” foarte ușor.

Pune niște ketchup pe oalele arse și lasă-l să stea câteva minute. Un truc pentru care vasele îți vor mulțumi!

Gărgărițele nu sunt insecte deosebit de periculoase pentru noi, totuși, prezența lor o poate favoriza pe cea a altor insecte și unul dintre cele mai „curate” și obișnuite remedii pentru a le ține departe este curățarea cu oțet.

 

Ce atrage gărgărițele în bucătăria ta? Trucuri cu congelatorul pentru a le elimina

 

Gărgărițele se hrănesc cu făină, orez, cereale, paste și altele. De obicei atacă atunci când există un mediu umed și aproape întotdeauna este dulapul, mai ales când este lângă chiuvetă sau altă sursă de umiditate, toate pe care gândacii le iubesc.

A amestecat suc de lămâie cu lapte și amidon de porumb. Un truc ieftin cu efecte foarte prețioase

Întrucât nu putem pulveriza insecticide în bucătărie sau ar putea fi foarte periculos pentru sănătatea noastră, pe lângă risipa alimentară pe care aceasta le-ar genera, o opțiune grozavă este să punem pachetele cu alimente la congelator și să le păstrăm acolo cel puțin două zile. Asta îi va face să dispară toți, indiferent de gărgărițele din acel pachet, plus ouăle lor.

Acesta este un truc grozav care nu necesită efort sau bani, pentru că nu se va întâmpla nimic cu făina sau cerealele dacă le pui la congelator.

Dacă pungile sunt prea mari pentru a încăpea în congelator, le puteți împărți în pungi mai mici.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel