Este greu să nu observi că puiul din magazin este diferit de cel crescut în curte, atât la gust, cât și la aspect.
Ce poți face cu puiul înainte de a-l găti pentru a-l face mai sigur pentru sănătate?
După cumpărare, puteți turna apă sărată peste pui și aduceți-l la punctul de fierbere.
Ce să faci cu puiul cumpărat de la magazin pentru a "scoate chimicalele" din carne
După ce a fiert, se scurge primul bulion, apoi se fierbe puiul conform rețetei.
Acest lucru este suficient pentru ca sarea să "scoată" toate substanțele nocive din pui.
Puteți adăuga în apă nu doar sare, ci și oțet, mai ales dacă carnea nu miroase bine.
Se înmoaie puiul în sare și oțet câteva ore, apoi se gătește.
Odată ce puiul a fost înmuiat în sare, nu mai este nevoie să îl sărezi în timpul gătitului.
De asemenea, nu uitați că în piele și grăsime se găsesc mai multe "substanțe chimice", așa că îndepărtați-le înainte de a le găti.
Piept de pui suculent: Un truc și câteva ingrediente care te ajută să gătești întotdeauna carnea prefect
Costul relativ scăzut, faptul că e o carne săracă în grăsimi, dar bogată în proteine, și gustul excelent au făcut din pieptul de pui unul dintre cele mai populare produse din carne. Iată un truc pentru a-l prepara mereu suculent.
Cu toate acestea, acest fel de mâncare are un dezavantaj serios: tratamentul termic duce adesea la o pierdere rapidă a suculenței, rezultând un produs destul de fad, de cele mai multe ori.
Desigur, multor gurmanzi nu le place când carnea se dovedește prea tare și seamănă cu cauciucul.
Pentru a evita ca lucrurile să se termine astfel, trebuie să apelezi la un truc. Pentru ca pieptul de pui la cuptor să fie moale, nu puteți renunța la ingrediente suplimentare.
Ce ingrediente să folosiți pentru ca pieptul de pui să rămână suculent
Pieptul de pui va rămâne mereu fraged dacă se folosesc două ingrediente suplimentare atunci când îl gătiți.
Este vorba despre unt și o legumă. De obicei, se folosesc roșii. Dar se poate folosi și dovlecel sau ceapă.
Pieptul în sine trebuie marinat într-un amestec făcut din suc de lămâie (stoarceți o treime din fruct), ghimbir ras, muștar (1 linguriță) și sos Worcester (3 linguri).
Faceți câteva tăieturi în carne înainte de a o lăsa în lichidul marinat.
După un timp, puiul poate fi scos. Se pune o bucată de legumă și unt în fiecare tăietură.
După 40 de minute de pregătire în cuptor, veți avea o mâncare care cu siguranță nu va fi tare. Chiar și cel mai pretențios gurmand se va bucura de acest piept de pui fraged la cuptor.
Indiferent cum o prepari, în supă, în mâncare gătită, carnea de pui este benefică pentru organism. Indiferent de alegerea făcută pentru pregătirea prânzului sau a cinei, carnea de pui reprezintă ingredientul cheie al unei reţete.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News