Convalescența este perioada foarte importantă pentru însănătoșirea completă, după o boală mai severă. Un loc important îl ocupă alimentația.
Principiile generale presupun consumul de alimente ușor digerabile și bogate în substanțe nutritive. Vitaminele A, C și E, mineralele, dar și fierul sunt necesare pentru perioada de covalescență.
De aceea, cei care traverseaza o astfel de perioadă trebuie să consume coacăze negre, fructe de pădure, multe citrice, dar și ovăz, pește, legume cum ar fi brocoli, morcov, usturoi.
Pentru o refacerea cât mai grabnică este necesar să se renunțe la carbohidrați rafinați, zahăr, alcool, dar și grăsimi animale.
De exemplu la micul dejun consumați iaurt cu cereale, oua fierte, iaurt cu miere și ananas,etc.
La masa de prânz se poate mânca pește, brocoli, spanac, pui slab, iar cina trebuie să conțină salate, supe.
Foto-Blog Calivita
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News