Cea mai bătrână persoană din lume a murit în Japonia. Femeia s-a stins din viață la 119 ani

Alexandra Curtache |
Data publicării:
Cea mai bătrână persoană din lume a murit în Japonia. Femeia s-a stins din viață la 119 ani
Cea mai bătrână persoană din lume a murit în Japonia. Femeia s-a stins din viață la 119 ani

Kane Tanaka, cea mai bătrână persoană din lume, a murit în Japonia la vârsta de 119 ani, potrivit unui comunicat transmis de Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale din această țară, citat de CNN. Femeia a rezistat războiaelor și pandemiilor rezolvând probleme de matematică.

Kane Tanaka s-a născut pe 2 ianuarie 1903 și a murit pe 19 aprilie 2022, a precizat ministerul japonez.

Și Guinness World Records a transmis că a aflat cu tristețe de decesul lui Tanaka și a precizat că vestea morții sale a fost confirmată de consultantul senior în gerontologie Robert Young, care a ajutat, de asemenea, la confirmarea recordului de cea mai în vârstă persoană în viață în 2019.

„A devenit cea mai bătrână persoană în viață în ianuarie 2019, la vârsta de 116 ani și 28 de zile. Ea este, de asemenea, a doua cea mai bătrână persoană înregistrată vreodată, după Jeanne Calment, care a trăit până la vârsta de 122 de ani”, au scris cei de la Guinness World Records pe Twitter.

Guinness World Records a declarat, după decesul lui Kane Tanaka, faptul că „titlurile de cea mai bătrână persoană în viață și cea mai bătrână persoană în viață (femeie) sunt în prezent investigate” și că alte detalii vor fi anunțate în timp util.

 

Tanaka a fost frecvent bolnavă în ultima vreme

 

Familia lui Tanaka a declarat, tot pe Twitter, la începutul acestei luni, că Tanaka a fost frecvent bolnavă în ultima vreme și că „a tot intrat și ieșit din spital”.

Născută în 1903, Tanaka s-a căsătorit cu proprietarul unui magazin de orez la vârsta de 19 ani și a lucrat în magazinul familiei până la vârsta de 103 ani.

Ea a supraviețuit de două ori cancerului și a trăit mai multe evenimente istorice, supraviețuind celor două războaie mondiale, gripei spaniolă din 1918, precum și la pandemia COVID-19.

 

Tanaka trebuia să fie prezentă Jocurile Olimpice de vară de la Tokyo 2020, însă a lipsit din cauza Covid-ului

 

CNN a relatat anterior despre Kane Tanaka în timpul pregătirii sale pentru a participa la ștafeta torței olimpice înainte de Jocurile Olimpice de vară de la Tokyo 2020, care au fost amânate. Planul era ca ea să preia flacăra în timp ce aceasta trecea prin Shime, în localitatea sa natală Fukuoka, dar în cele din urmă nu a participat, din cauza îngrijorărilor legate de COVID-19.

Tanaka locuia într-un azil de bătrâni din Fukuoka.

Familia ei a spus că își menținea mintea și corpul ocupate fiind foarte curioasă și rezolvând probleme de matematică.

Strănepoata lui Kane Tanaka, Junko Tanaka, a înființat un cont de Twitter în ianuarie 2020 pentru a celebra viața femeii. Ea a postat pe Twitter fotografii cu străbunica sa bucurându-se de bunătăți precum prăjituri și sucuri și a împărtășit realizările sale.

CNN a relatat anterior că Junko a spus despre bunica ei: „S-ar putea să fiu părtinitoare pentru că sunt rudă cu ea, dar cred că este uimitoare; am vrut să împărtășesc asta cu lumea și ca oamenii să se simtă inspirați și să simtă bucuria ei”.

În 2020, una din 1.565 de persoane din Japonia avea peste 100 de ani, mai mult de 88% dintre acestea fiind femei.

Cifrele publicate de Guvern în iulie 2020 au arătat că femeile au o speranță de viață de 87,45 ani, față de 81,4 ani pentru bărbați.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel