Cea mai bună prăjitură cu mere: cu susul în jos! Încearcă rețeta aceasta rapidă, cu puține ingrediente

Loredana Iriciuc |
Data publicării:
Cea mai bună prăjitură cu mere: cu susul în jos! Încearcă rețeta aceasta rapidă, cu puține ingrediente. FOTO: captură video YouTube @RecetasGratis.net
Cea mai bună prăjitură cu mere: cu susul în jos! Încearcă rețeta aceasta rapidă, cu puține ingrediente. FOTO: captură video YouTube @RecetasGratis.net

Nu ratați această minunată rețetă de prăjitură cu mere, simplu și practic de făcut. Este o plăcintă cu mere la cuptor, cu susul în jos, cu care vei încânta cele mai pretențioase persoane, indiferent de modul în care o servești, pentru că întotdeauna este loc pentru deserturi, și cu atât mai mult dacă este o plăcintă cu mere inversată ca aceasta.

Dacă nu știi să faci o prăjitură cu mere, aruncă o privire la puținele ingrediente și pași pe care ți-i arătăm și te asigurăm că vei avea un tort inversat demn de cele mai cunoscute patiserii din oraș.

Unt aromat condimentat cu gust de rai. Dacă vrei să te lingi pe degete, gătește această rețetă rapidă

 

Prăjitură cu mere cu susul în jos - Ingrediente

 

- 4 mere

- 1 lămâie (suc)

- 100 de grame de zahăr (pentru caramel)

- 300 de grame de făină de grâu

- 100 de grame de unt

- 4 ouă

- 200 de grame de zahăr (1 cană)

- 1 linguriță esență de vanilie.

Fritjeli cu mere. O rețetă mai simplă decât crezi. Încearcă aceste gogoși delicioase pentru toată familia

 

Cum se prepară prăjitura cu mere cu susul în jos

 

Pentru a începe cu rețeta de prăjitură cu mere cu susul în jos, trebuie mai întâi să faceți caramelul. Ei bine, trebuie să puneți zahărul într-o oală, să adăugați câteva picături de suc de lămâie și să umeziți cu apă. Se pune apoi pe foc până abia se limpezește, pentru că dacă se întunecă prea mult caramelul se va arde. Folosește acel caramel lichid pentru a scălda baza și pereții formei unde vom face prăjitura ușoară cu mere inversată.

Curățați merele, tăiați-le la mijloc, îndepărtați interiorul și lăsați-le câteva minute în apă cu lămâie.

Tăiați merele felii și acoperiți cu ele toată baza formei (deasupra caramelului) pentru prăjitura cu mere inversată. Puneți deoparte.

Într-un castron batem ouăle cu zahărul și untul topit. Când s-au integrat toate ingredientele adăugăm esența de vanilie și batem din nou puțin.

La final se adaugă făina puțin câte puțin în aluatul de prăjitură cu mere inversată și se bate până obținem un amestec omogen. Turnați acest aluat în formă peste mere.

Se duce prajitura cu mere inversată la cuptorul moderat, la aproximativ 180°C, timp de 30 de minute. Se lasă apoi să se răcească și se desface.

Savurați prăjitura cu mere cu susul în jos la ora desertului și decorați cu caramel lichid. Dacă doriți, o puteți însoți cu o linguriță de înghețată de iaurt de casă și o ceașcă de ceai de ghimbir. 

Așa pâine de casă n-a mai mâncat nimeni: cu usturoi, cimbru și brânză. Vei surprinde toată familia cu această rețetă

Poftă bună!

 

----------------------------------------------------------------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp atunci când publicăm o nouă rețetă, intrați pe unul din grupurile de WhatsApp ale cititorilor fideli StiriDiaspora accesând unul sau mai multe din următoarele linkuri:

- https://chat.whatsapp.com/HZdY3L7PpzjEubma84fWnt                     
   
- https://chat.whatsapp.com/JpU46kLYRoj4aFPaYYew1g                     
    
- https://chat.whatsapp.com/L7mlUEbirZf2lRA4FLa62G                      

- https://chat.whatsapp.com/FYLZZfReaCkL51adqmoAXJ         

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel