Cea mai bună rețetă de cheesecake: un ingredient secret îl face deosebit de cremos

Nicoleta Baciu |
Data actualizării: | Data publicării:
Cea mai bună rețetă de cheesecake, un ingredient secret îl face deosebit de cremos. Sursa foto: freepik.com
Cea mai bună rețetă de cheesecake, un ingredient secret îl face deosebit de cremos. Sursa foto: freepik.com

Cheesecake-ul este un desert iubit de toată lumea.  Azi vă vom spune cum să faceți umplutura deosebit de cremoasă. 

Dacă cheesecake-ul devine sfărâmicios și uscat în loc de cremos și suculent, unul dintre motive poate fi că umplutura conține prea puțină grăsime. Pentru că grăsimea este o garanție a suculenței și cremozității. Vă vom spune ce ingredient secret face cheesecake-ul mai cremos ca niciodată.

Pentru a obține cheesecake-ul cât mai cremos și suculent, motto-ul este: grăsimea contează! Aceasta înseamnă că, ca ingredient secret, părțile din caș folosite altfel pentru umplutură ar trebui înlocuite cu alternative mai bogate în grăsimi, de exemplu cu cremă de brânză, mascarpone, ricotta sau chiar smântână. 

Cartofi copți în cuptorul cu microunde cu două umpluturi: o mâncare fantastic de bună pentru prânz

Prin urmare, ar trebui să înlocuiți o parte din caș, deoarece cașul are un conținut relativ ridicat de proteine ​​și un conținut relativ scăzut de grăsimi. Conținutul ridicat de proteine ​​înseamnă că umplutura tinde să fie sfărâmicioasă și nu cremoasă. De aceea, umplutura de cheesecake trebuie să conțină cât mai puține proteine ​​și cât mai multe grăsimi. 

Cu toate acestea, mai trebuie să existe suficientă brânză, astfel încât desertul să aibă gust de cheesecake adevărat. Cu toate acestea, ar trebui să fie doar brânză cu un conținut deosebit de mare de grăsime.

La aceasta se adaugă ingredientul secret: alternativa de brânză bogată bogat în grăsimi. De exemplu, ricotta, mascarpone sau smântână.

Cartofi dulci cu ciuperci, o cină sățioasă cu puține calorii. Rețeta te va cuceri pe loc!

Coacerea unui cheesecake perfect cremos nu este dificilă. Cu toate acestea, înainte de a face umplutura, trebuie mai întâi pregătită baza.

Pentru aceasta aveți nevoie de următoarele ingrediente:

200 grame făină,

75 grame de zahăr,

75 grame de margarină,

1 ou,

1/2 pachet praf de copt.

Pentru bază, puneți ingredientele într-un bol, amestecați-le cu mixerul și lăsați-le deoparte.

 

Pentru umplutură aveți nevoie de aceste ingrediente: 

125 grame de margarină,

225 grame de zahăr,

1 pachet de zahar vanilat,

1 pachet praf de budincă de vanilie,

3 ouă,

500 grame de caș, 

200 grame ricotta sau mascarpone,

200 grame smântână dulce.

 

Prepararea pas cu pas

 

Amestecați toate ingredientele, cu excepția brânzei și a cremei mascarpone într-un bol. În cele din urmă, adăugați brânza și ingredientul secret și bateți bine.

Omletă în cană, un mic dejun delicios: se prepară simplu și rapid în cuptorul cu microunde

Separat bateți smântâna și adăugați-o în amestec. Cuptorul trebuie preîncălzit la 180 °C (încălzire sus/jos). Aluatul se pune într-o tavă  și se formează o margine înaltă de aproximativ doi-trei centimetri. La final, puneți umplutura se pune pe bază și cheesecake-ul se dă la cuptor aproximativ o oră.

 

Cel mai delicios cheesecake: rețetă simplă, cel mai bun rezultat

 

Există numeroase alte sfaturi utile pentru coacerea cheesecake-ului perfect. Ar trebui să amestecați întotdeauna praful de budincă în umplutură. Pentru că acest lucru asigură că cheesecake-ul să nu se prăbușească. De asemenea, este important ca tortul să nu stea prea mult timp în cuptor, altfel se va usca.

Lasagna cu vinete și măsline, potrivită pentru o cină în familie. Este sățioasă și are puține calorii

Mijlocul cheesecake-ului trebuie să fie încă moale, în timp ce marginile ar trebui să fie mai tari. Pe măsură ce prăjitura se răcește, umplutura devine și mai fermă. Prin urmare, trebuie să vă asigurați că cheesecake-ul nu este expus la temperaturi ridicate și că i se acordă suficient timp pentru coacere. Dacă devine prea maro, trebuie acoperit cu folie de aluminiu. 

Amestecați cel puțin trei ouă în umplutură, deoarece acestea asigură și stabilitatea necesară a prăjiturii, astfel încât umplutura să nu se prăbușească. În plus, gălbenușul de ou conține grăsime, care la rândul ei contribuie la cremozitatea prăjiturii.

--------------------------------------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp atunci când publicăm o nouă rețetă, intrați pe unul din grupurile de WhatsApp ale cititorilor fideli StiriDiaspora accesând unul sau mai multe din următoarele linkuri:

https://chat.whatsapp.com/HZdY3L7PpzjEubma84fWnt

https://chat.whatsapp.com/JpU46kLYRoj4aFPaYYew1g

https://chat.whatsapp.com/L7mlUEbirZf2lRA4FLa62G

https://chat.whatsapp.com/FYLZZfReaCkL51adqmoAXJ 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel