Această rețetă cu macaroane cu vanilie, simplă și ușoară este o tranziție delicioasă de la macaroane cu brânză la o idee de desert cu paste sau mic dejun! Pentru că această rețetă este încărcată cu o aromă și o textură uimitoare, nu te vei putea opri din mâncat tot!
Budinca de macaroane este excelentă pentru orice reuniune de familie, pentru o masă de weekend sau chiar pentru sărbători. Garantez că este o plăcere pentru mulțime în orice moment.
Macaroane cu brânză și vanilie - Ingrediente
- un pachet de macaroane lungi rupte în bucăți mai mici
- 5 ouă mari
- jumătate de kg de brânză de vaci
- 2-3 linguri de ulei vegetal
- 200 g de zahăr reglează cantitatea după gust
- coaja rasă de la o lămâie
- 2 lingurițe de suc de lămâie
- un praf de zahăr vanilat
- unt pentru acoperirea vasului de copt
Echipament
- castron de amestecare
- răzătoare
- vas de copt
- spatula
Macaroane cu brânză și vanilie - Metodă de preparare
Fierbeți pastele, cu 3 minute mai puțin decât este indicat pe ambalaj. Pastele vor continua să se gătească în cuptor mai târziu. Adăugați un vârf de cuțit de sare și câteva picături de ulei în apa clocotită, pentru a împiedica pastele să se lipească între ele. Scurgeți și clătiți în apă rece.
Se toarnă uleiul peste paste și se amestecă bine. Preîncălziți cuptorul la 170 grade Celsius.
Radeți brânza și amestecați-o cu macaroanele. Dacă folosiți, clătiți stafidele în apă caldă.
Într-un castron adânc se bat 5 ouă, zahărul și zahărul vanilat. Bateți bine cu o furculiță. Adăugați coaja de lămâie și sucul de lămâie și amestecați bine. Adăugați amestecul de ouă la macaroane și brânză și amestecați bine pentru a se întinde uniform. Lăsați deoparte o parte din amestecul de ouă pentru a acoperi partea de sus.
Adăugați stafidele dacă ați optat pentru și mai amestecați încă o dată. Ungeți generos vasul de copt cu unt.
Transferați pastele în vasul de copt, uniformizați-le folosind o lingură, adăugați restul amestecului de ouă și coaceți până când se rumenesc ușor, 25-30 de minute.
Se lasă să se răcească în vasul de copt, apoi se taie în batoane cu un cuțit ascuțit. Această rețetă poate fi servită și caldă sau călduță, dar se va rupe puțin la scoaterea din tava de copt. Poftă bună!
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News