Cea mai bună rețetă de penne cu ton și roșii cherry. Ingredientul secret folosit de bucătari

Echipa Stiri Diaspora |
Data actualizării: | Data publicării:
Cea mai bună rețetă de penne cu ton și roșii cherry
Cea mai bună rețetă de penne cu ton și roșii cherry

Penne cu ton și roșii cherry este o mâncare gustoasă pe bază de paste care se prepară în doar câteva minute. Dacă vei respecta rețeta și vei folosi ingredientul secret, vor ieși delicioase.   

Rețeta de penne cu ton și roșii cherry e gata în doar câteva minute. Simplu și rapid, acest sos se prepară cu ingrediente pe care de multe ori le avem deja acasă, ceea ce îl face o rețetă potrivită pentru prânzurile și cinele cu familia sau prietenii organizate în ultimul moment.

Într-o tigaie se sotează o șalotă tocată cu două-trei fileuri de anșoa și apoi se adaugă roșiile tăiate în patru bucăți, tonul și măslinele. Pentru a adăuga și mai multă savoare, adăugați un vârf de cuțit de ardei iute și puțin pătrunjel proaspăt.

Iată cum se face!

Ingrediente (pentru 3-4 persoane)

 

- 400 g penne rigate

- 300 g roșii cherry

- 280 g ton în ulei de măsline

- 80 g măsline

- 3 fileuri de anșoa

- 1 șalotă (sau ceapă normală)

- ulei de măsline extravirgin

- praf de ardei iute, după gust

- sare după gust

Cum se prepară

 

Puneți apa pentru paste la fiert într-o oală: când dă în clocot, adăugați sare și fierbeți pennele pentru timpul indicat pe ambalaj.

Între timp, într-o tigaie destul de mare, se toarnă puțin ulei de măsline extravirgin și se rumenește o șalotă tocată. Când ceapa se face aurie, adăugați fileurile de anșoa și lăsați-le să se topească. Acesta este ingredientul secret folosit de cei mai experimentați bucătari.

Se adaugă roșiile cherry spălate și tăiate în patru, se condimentează cu un vârf de cuțit de pudră de ardei iute și se gătește timp de 4-5 minute.

Acum adăugați tonul bine scurs și adăugați un vârf de cuțit de sare, nu prea mult pentru că ingredientele sunt deja destul de gustoase.

La final, îmbogățim sosul nostru cu măslinele Taggiasca, amestecăm și mai fierbem câteva minute.

Scurgem pastele al dente și le transferăm în tigaie: amestecăm bine, adăugând dacă este necesar unul sau doi pahare de apă de gătit pentru a se amesteca mai bine.

Servim imediat, adăugând un praf de pătrunjel tocat după gust.

Poftă bună!

Vezi și: Orez cu ficăței la cuptor - ai nevoie de doar câteva ingrediente, iar rezultatul e fabulos 

 

----------------------------------------------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp atunci când publicăm o nouă rețetă, intrați pe unul din grupurile de WhatsApp ale cititorilor fideli StiriDiaspora accesând unul sau mai multe din următoarele linkuri:

- https://chat.whatsapp.com/HZdY3L7PpzjEubma84fWnt 
   
- https://chat.whatsapp.com/JpU46kLYRoj4aFPaYYew1g 
    
- https://chat.whatsapp.com/L7mlUEbirZf2lRA4FLa62G 

- https://chat.whatsapp.com/FYLZZfReaCkL51adqmoAXJ 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel