O omletă nu este doar delicioasă, ci este o mâncare sănătoasă pentru întreaga familie. Îți oferim o rețetă simplă și ușoară pentru a prepara această omletă.
Trebuie doar să tăi toate ingredientele, să le amesteci și să le pui în cuptor. La final te veți bucura de o mâncare grozavă.
Omleta cu dovlecei și brânza la cuptor. Ingrediente:
5 ouă,
3 dovlecei,
150 grame de brânză,
5 linguri de smântână,
ulei vegetal,
sare și piper negru,
usturoi uscat sau orice alt condiment preferat.
Metoda de gătire
Dovlecelul se taie în felii foarte subțiri. Amestecă ouăle cu smântână, sarea, piperul, usturoiul tocat și amestecă-le bine.
Unge un vas de copt cu ulei vegetal. Întinde dovleceii, iar deasupra pune câteva linguri din compoziția de ouă și smântână.
Chec rapid. E gata în 5 minute și dispare de pe masă în 10 secunde
Urătorul strat trebuie să fie de brânză. Apoi urmează un nou strat de dovlecei, unul de ouă și smântână și unul de brânză. Repetă straturile până termini toate produsele. Ultimul strat trebuie să fie de brânză.
Trimite vasul în cuptorul preîncălzit la 180 de grade pentru 30-35 de minute. Poftă bună!
Prepară și:
Brânză de casă din 4 ingrediente. Rețeta te va cuceri. Nu vei mai cumpără niciodată produsul
Brânză de casă, cu siguranță, le va plăcea atât adulților, cât și copiilor. Făcută în casă, brânză are un gust delicat, care te va face să mănânci felie după alta. În plus, brânza este un aliment care aduce multe beneficii, deoarece conține puține calorii, dar mulți nutrienți.
De fapt este bogată în calciu și fosfor, două săruri minerale esențiale pentru întreținerea și dezvoltarea sistemului osos, ca să nu mai vorbim că, la bătrânețe, contracarează osteoporoza.
Ciuperci umplute cu legume, soia și susan. Un preparat de post mai delicios nu există!
Dar cum se face brânză acasă în câțiva pași simpli? Timp de preparare - 10 minute, timp de gătire - aproximativ 20 de minute, timp de așteptare - 6-12 ore, timp total aproximativ 6-12 ore, porții - 8-10 felii.
Ingrediente:
2 litri de lapte,
200 grame de smântână (sau iaurt),
3 ouă,
1 lingură de sare.
Pregătirea rețetei pas cu pas
Mai întâi, toarnă laptele într-o cratiță, pusă pe foc. Adaugă sare și amestecă cu o lingură de lemn până când laptele dă în clocot.
Sparge ouăle într-un castron și bate-le cu telul de mână. Adaugă smântâna și mixează până obții un amestec omogen, de culoare deschisă.
Acum adăugă ouăle și smântâna în lapte și amestecă cu o lingură de lemn. Mai lăsă laptele pe foc încă 12 minute. La final, așează o strecurătoare pe o formă cu margini înalte, acoper-o cu o cârpă de pânză și toarnă conținutul cratiței.
Acoperă brânza și puneți peste ea o greutate pe ea pentru aproximativ 6-12 ore. Când este gata, savurează brânza la prânz, cină sau chiar ca și gustare!
Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp atunci când publicăm o nouă rețetă, intrați pe unul din grupurile de WhatsApp ale cititorilor fideli StiriDiaspora accesând unul sau mai multe din următoarele linkuri:
- https://chat.whatsapp.com/HZdY3L7PpzjEubma84fWnt
- https://chat.whatsapp.com/JpU46kLYRoj4aFPaYYew1g
- https://chat.whatsapp.com/L7mlUEbirZf2lRA4FLa62G
- https://chat.whatsapp.com/FYLZZfReaCkL51adqmoAXJ
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News