Cea mai rapidă și delicioasă cină: ai nevoie de trei ouă și doi dovlecei. O porție are 45 de calorii

Nicoleta Baciu |
Data publicării:
Cea mai rapidă și delicioasă cină, ai nevoie de trei ouă și doi dovlecei. O porție are 45 de calorii. Sursa - Pexels
Cea mai rapidă și delicioasă cină, ai nevoie de trei ouă și doi dovlecei. O porție are 45 de calorii. Sursa - Pexels

Clătitele cu dovlecei se prepară atât de rapid încât le vei aduce imediat pe masă.

Sunt simplu de făcut, dar este atât de delicioasă, încât îți va oferi exact aceeași satisfacție ca un fel de mâncare mai elaborat. Mai mult, în acest fel, îi vei putea și pe copii să aprecieze legumele.

Așadar, datorită acestui fel de mâncare poți rezolva cu ușurință problema unei cine, pentru că, preparați în acest fel, dovleceii sunt mult mai gustoși. În plus, poți umple aceste clătite cu orice dorești.

Dacă ai în casă trei roșii și puțină făină, faci un preparat de stă mâța-n coadă

Practic, folosind un blender, vei face ceva asemănător cu o omletă, dar  mult mai delicioasă.   

Timp de pregătire -  10 minute, timp de gătire - 10 minute, timp total - 20 minute, porții - 16 clătite, calorii - 45 pentru o clătită.

 

Ingrediente:

700 grame dovlecei (doi dovlecei mari),

5 linguri de făină,

3 ouă,

2 linguri ulei de măsline extravirgin,

1 ceapă mică,

1 lingură de praf de usturoi,

1 linguriță de sare,

½ linguriță de piper negru.

 

Pregătirea rețetei

 

Pentru început, dovleceii se spală bine, se usucă și se taie bucăți. Pune bucățile de dovleceii într-un bol, adăugă ouăle și amestecă totul folosind un blender.

Lucrează totul până când amestecul este omogen și pufos. Apoi adaugă ceapa, tăiată în bucăți mici și amestecă bine.

Salată de vinete „4 pe 4”, pentru iarnă. Un preparat simplu și gustos, gata imediat. Un deliciu!

După ce ai făcut acest lucru, adaugă făina, piperul, sarea, usturoiul și uleiul și amestecă cu ajutorul unei spatule de bucătărie.

Unge o tigaie cu puțin ulei și pune-o pe aragaz. După ce uleiul s-a încins, adaugă câte două linguri de aluat.

După cinci minute, întoarce clătitele pe cealaltă parte și continuă să le prăjești. Procedează astfel până se termină tot aluatul. Servește clătitele cale. Poftă bună!

 

Vezi și:

 

 

Dacă aveți 1 litru de lapte, faceți această prăjitură. Este super cremoasă și are doar 140 de calorii

 

Un desert cremos cu lapte este o bucurie pentru toată lumea. Cu siguranță, un astfel de desert este perfect pentru a fi servit la micul dejun, însoțit de o cafea sau o ceașcă de ceai.

Această prăjitură este ideală și pentru copii, dacă vreți să să-i faceți să mănânce sănătos, limitând pe cât posibil gustările din magazin.

Chiar și cei sunt la dietă pot oferi și savura o felie din această prăjitură, deoarece este preparată din ingrediente sănătoase.  Așa că haideți să vedem cum se prepară acest desert cremos de lapte!

Prăjitură fabuloasă din prune și ricotta: fără făină și fără praf de copt. Se va terminat instantaneu

Timp de preparare -  20 minute, timp de gătire - 25 minute, timp de odihnă la frigider -  6 ore, timp total -  aproximativ 6-7 ore, porții - 12 felii, calorii - 140 pe felie.

 

Ingrediente:

6 gălbenușuri,

6 linguri de apă,

4 linguri de făină,

4 linguri de ulei de floarea soarelui,

3 linguri de îndulcitor cu stevia (sau alternativ 6 linguri de zahăr obișnuit),

10 grame praf de copt.

 

Pentru cremă:

1 litru de lapte,

150 grame amestec de budincă de vanilie,

6 albușuri,

5 linguri de îndulcitor cu stevia (sau 11 linguri de zahăr obișnuit),

zahăr pudră

 

Pregătirea desertului

 

 

Pentru început, pregătiți baza de pandișpan. Puneți gălbenușurile într-un bol, adăugați stevia (sau zahărul) și bateți-le cu telul electric timp de 2 minute. Acum adăugați apa, uleiul, făina și praful de copt, apoi mixați din nou.

Tapetați o tavă mare de 30 × 40 cm cu hârtie de copt și turnași aluatul. Coaceți pandișpanul timp de 25 de minute, la o temperatură de 200° C. La final, lăsați baza prăjiturii să se răcească, apoi tăiați-o în două foi.

Pandișpan pufos cu afine și lămâie. Rezultatul îi va impresiona pe toți. Rețeta pas cu pas

Pregătiți crema: bateți albușurile spumă cu 2 linguri de stevia (sau 6 linguri de zahăr). Turnați laptele într-o cratiță, adăugați 3 linguri de stevia (sau 6 linguri de zahăr) și budinca de vanilie și amestecați continuu cu un tel.

Porniți aragazul și, amestecând continuu, lăsați crema să se îngroașe. După ce este gata, crema trebuie să se răcească.

După ce s-a răcit, crema se se adaugă în albușurile bătute și se amesteca cu telul electric.

Prăjitură cu blat însiropat și fructe - Această rețetă de familie vă va transforma într-un iubitor de prăjituri cu fructe

Puneți prima foaie de pandișpan pe un platou și ungeți-o cu crema obținută. Nivelați crema și deasupra așezați a doua foaie de pandișpan. Următorul strat trebuie să fie de cremă. De asemenea, ungeți și părțile laterale ale desertului cu cremă.

La final, prăjitura se dă la frigider pentru 6 ore. Înainte a servi prăjitura pe masă, decorați-o cu zahăr pudră. Poftă bună!

 

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp atunci când publicăm o nouă rețetă, intrați pe unul din grupurile de WhatsApp ale cititorilor fideli StiriDiaspora accesând unul sau mai multe din următoarele linkuri:

https://chat.whatsapp.com/HZdY3L7PpzjEubma84fWnt 

- https://chat.whatsapp.com/JpU46kLYRoj4aFPaYYew1g

- https://chat.whatsapp.com/L7mlUEbirZf2lRA4FLa62G

https://chat.whatsapp.com/FYLZZfReaCkL51adqmoAXJ

  

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel