Macarons de ciocolată cu coajă crocantă care lasă loc deliciilor de ciocolată gingașă pe măsură ce muști din ele... Aceste prăjituri delicate sunt paradisiace de mâncat, dar pot fi dificile și pretențioase de făcut. Nu vă descurajați - urmați pas cu pas tutorialul și sfaturile rețetei pentru a face macarons de ciocolată cu care să îți impresionezi musafirii.
Macarons de ciocolată franțuzești, italieni sau elvețieni?
Macarons se prepară prin încorporarea meringuei în făina de migdale și zahăr pudră. Dar știați că există mai multe moduri de a face bezeaua?
Meringa franceză: Se bat albușurile de ou și se adaugă treptat zahărul până când bezelele formează vârfuri. Această metodă este folosită pentru a face macarons franțuzești și Pavlova și este considerată cel mai simplu mod de a face bezea.
Meringa italiană: Zahărul se fierbe cu apă pentru a obține un sirop care se adaugă apoi la albușurile bătute pentru a obține meringue. Aceasta este o bezea foarte stabilă, dar metoda este mai avansată și necesită un termometru pentru bomboane și multă încredere.
Meringa elvețiană: Albușurile de ou și zahărul se încălzesc la bain-marie până când zahărul se dizolvă, apoi se bat pentru a obține meringue. Macarons cu bezea elvețiană sunt cele mai ușor de făcut, în opinia mea, cu rezultate constant excelente! De asemenea, folosesc această metodă pentru a face cuiburi de bezea și pavlova.
Ingrediente macarons de ciocolată - Rețeta pas cu pas
Ingrediente biscuiți:
- 225 g zahăr pudră
- 20 g cacao
- 125 g pudră migdale sau alune de pădure
- 100 g albuș (3 ouă)
- 25 g zahăr
Ingrediente Cremă:
- 100 g ciocolată amăruie
- 140 ml frișcă lichidă
- 20 g unt
Mod de preparare Macarons cu ciocolată
Pasul 1: Se încălzește cuptorul la 150 de grade Celsius. Se tapează o tavă cu hârtie de copt.
Pasul 2: Se pun zahărul, cacao și pudră de migdale în robot și se macină până rezultă o pudră fină.
Pasul 3: Se bat albușurile până se întăresc apoi se adaugă zahărul și se mai amestecă până acesta se topește.
Pasul 4: Se pun peste ingredientele uscate și se amestecă ușor până rezultă o pastă elastică
Pasul 5: Se pun în tavă biscuiții de diametru 4-5 sau chiar mai mici cu spațiu între ei ca să nu se lipească.
Pasul 6: Se zvântă un pic să iasă aerul și se lasă 15-30 de minute să se usuce.
Pasul 7: Se bagă un cuptor și se coc biscuiții 15 minute până se întăresc și se dezlipesc ușor. Se lasă la răcit pe hârtie.
Pasul 8: Pentru cremă se fierbe frișca, se ia de pe foc și se adaugă ciocolată, amestecând bine până se topește, apoi se adaugă untul.
Pasul 9: Se lasă puțin să se întărească, apoi se lipesc biscuiții cu cremă la mijloc.
Pasul 10: Se păstrează într-o cutie pentru a se înmuia.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News