Leguma prăjită într-o tigaie capătă un gust ascuțit, o culoare aurie apetisantă și o dulceață subtilă.
Cu toate acestea, prăjirea corectă a cepei nu este chiar atât de ușoară cum pare. Dacă ceapa tocată este prăjită corect, va deveni aurie și dulce.
Dacă focul este puternic și gătirea este lungă, atunci ceapa prăjită se va transforma, cel mai probabil, în tăciuni necomestibili.
Prin urmare, este important să găsiți un echilibru. De obicei, zece minute de prăjire, la foc mic, sunt suficiente pentru a obține ceapa moale, gustoasă și aurie.
Cea mai rapidă și delicioasă cină: ai nevoie de trei ouă și doi dovlecei. O porție are 45 de calorii
Dar ce trebuie să faceți dacă nu ați reușit să împiedicați prăjirea puternică a cepei? Bucătarii cu experiență susțin că mâncarea poate fi salvată. Și pentru aceasta trebuie să utilizați un ingredient simplu.
Păstrați întotdeauna o matriță plină cu gheață în congelator. Cuburile de gheață sunt foarte utile nu doar la prepararea cocktail-urilor, ci și la crearea anumitor feluri de mâncare.
Dacă ceapa se înegrește în tigaie, puneți repede un cub de gheață. Acest ingredient rece va opri instantaneu prăjirea rapidă a cepei. Prin urmare, ceapa se va înmuia, va păstra un gust grozav și va deveni aurie.
Vezi și:
Prăjitură fabuloasă din prune și ricotta: fără făină și fără praf de copt. Se va terminat instantaneu
Tarta cu prune și ricotta este o capodoperă culinară, deoarece aluatul este moale și suculent. Desertul nu conține nici făină și nici praf de copt.
Desertul este perfect pentru a fi servit la micul dejun, împreună cu o cană de lapte fierbinte. De asemenea, este ideal să fie servit și ca o gustare ușoară sau pentru a încheia masa de cină.
Cu siguranță, le va plăcea enorm și copiilor, care vor aprecia fructele și le vor mânca de bunăvoie. Pregătirea tartei este extrem de ușoară.
Timp de preparare -15 minute, timp de gătire - 35-40 minute, timp total - 55 minute, porții - 6 felii, calorii - 197 pe felie.
Ingrediente:
250 grame de ricotta ușoară,
50 grame de griș de grâu,
50 grame amidon de porumb,
90 grame de unt topit + 5 grame pentru tigaie,
15 grame de migdale tocate,
8-9 prune proaspete,
1 ou.
Pregătirea tartei
Pentru început, turnați untul într-un castron, adăugați grișul și amidonul de porumb și amestecați cu o spatulă. Apoi urmează ricotta și oul. Amestecați până obțineți un aluat consistent, de culoare galbenă.
Budincă de orez, un desert bogat și foarte cremos. Vezi rețeta pas cu pas a bunicii, cu un ingredient secret
Desfaceți prunele în jumătăți și eliminați sâmburii. Puneți prunele într-un castron, adăugați puțină miere sau alt îndulcitor și lăsați-le temporar deoparte.
Între timp, ungeți, cu unt, o formă rotundă, cu diametrul de 18 centimetri. Pe fundul tăvii așezați migdalele mărunțite, apoi prunele. Distribuiți peste prune aluatul.
Quenele - din cartofi, șuncă și brânză. Rezultatul acestor găluște îi va impresiona pe toți. Rețeta pas cu pas
Tarta se coace în cuptorul preîncălzit, timp de 35-40 de minute, la o temperatura de 170°C. La final, faceți testul cu scobitoarea. Dacă este gata, răsturnați prăjitura pe o farfurie și așteptați să se răcească. Poftă bună!
Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp atunci când publicăm o nouă rețetă, intrați pe unul din grupurile de WhatsApp ale cititorilor fideli StiriDiaspora accesând unul sau mai multe din următoarele linkuri:
- https://chat.whatsapp.com/HZdY3L7PpzjEubma84fWnt
- https://chat.whatsapp.com/JpU46kLYRoj4aFPaYYew1g
- https://chat.whatsapp.com/L7mlUEbirZf2lRA4FLa62G
- https://chat.whatsapp.com/FYLZZfReaCkL51adqmoAXJ
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News