Cel mai gustos sos cremos de ceapă și usturoi pentru friptură. Nu te mai oprești din mâncat!

Alexandra Curtache |
Data publicării:
Cel mai gustos sos cremos de ceapă și usturoi pentru friptură. Nu te mai oprești din mâncat! / Foto: Unsplash
Cel mai gustos sos cremos de ceapă și usturoi pentru friptură. Nu te mai oprești din mâncat! / Foto: Unsplash

Sosul cremos de ceapă și usturoi este perfect pentru a completa o varietate de preparate, de la fripturi de carne suculente, până la legume crocante și paste delicioase. Gustul delicios al cepei caramelizate și aroma intensă a usturoiului îți lasă gura apă.

Publicitate

Sosul cremos de ceapă și usturoi este un adevărat deliciu pentru simțurile tale. Acesta aduce o explozie de arome în farfurie și poate transforma chiar și cele mai simple preparate într-o masă gourmet.

Îl vei găti tot timpul lângă friptură, indiferent că este de pui sau de porc. De asemenea, prepararea acestui sos este o plăcere în sine. Usturoiul și ceapa sunt sotate până aromele lor se eliberează, iar apoi sunt îmbogățite cu untul și făina pentru a crea o bază cremoasă și consistentă. Adăugarea smântânii conferă sosului o textură fină și o savoare catifelată.

Vezi și: Rulouri cu brânză și usturoi - atât de gustoase, încât toate vecinele o să îți ceară rețeta

 

 Sos cremos de ceapă și usturoi - Ingrediente

 

- 30 de grame de unt

- o ceapă medie, tocată mărunt

- 2 căței de usturoi, mărunțiți

- 20 de grame de făină

- o lingură de delicat

- 100 ml de smântână

- o lingură de muștar 

- o lingură de bulion

- o linguriță de boia iute

- un praf de zahăr

- Sare și piper, după gust

Vezi și un desert potrivit: Prăjitură delicioasă cu aromă intensă de cafea: Răsfăța-te cu o tentație dulce amăruie

 

Sos cremos de ceapă și usturoi - Metoda de preparare

 

Încingeți untul într-o cratiță la foc mediu. Adăugați ceapa tocată și căliți-o până devine moale și ușor aurie.

Adăugați usturoiul mărunțit în cratiță și căliți-l încă un minut, amestecând în mod constant pentru a evita arderea.

Presărați făina peste ceapă și usturoi și amestecați bine timp de aproximativ un minut, până când făina se leagă cu untul și obțineți o pastă omogenă.

Treptat, adăugați delicatul și puțină apă, amestecând continuu pentru a evita formarea cocoloașelor. Reduți căldura la foc mic și adăugați smântâna în sos, până obțineți o consistență dorită pentru sosul dumneavoastră.

Adăugați muștarul, bulionul, boiaua de ardei iute și zahărul în cratiță și amestecați în continuare până când sosul devine omogen și începe să se îngroașe.

Gustați sosul și adăugați sare și piper după preferință. Lăsați sosul să fiarbă la foc mic, până se îngroașă ușor și are o textură cremoasă.

Sosul cremos de ceapă și usturoi este acum gata să fie servit alături de friptură.

Poftă bună!

 

------------------------------------------------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp atunci când apare o nouă rețetă, intrați pe grupurile de WhatsApp ale StiriDiaspora accesând următoarele linkuri:

- https://chat.whatsapp.com/HZdY3L7PpzjEubma84fWnt 
   
- https://chat.whatsapp.com/JpU46kLYRoj4aFPaYYew1g 
    
- https://chat.whatsapp.com/L7mlUEbirZf2lRA4FLa62G 

- https://chat.whatsapp.com/FYLZZfReaCkL51adqmoAXJ 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel