Tortul ieftin, fără coacere, este făcut dintr-o bază de fursecuri, dar mai este nevoie și de griș și orice suc sau sirop îți place. Pe deasupra este completat de o glazură de ciocolată delicioasă.
Citește și Omletă spaniolă pufoasă cu usturoi. Rețeta simplă a unui preparat plin de aromă și savoare
Pentru a pregăti cel mai ieftin tort fără coacere aveți nevoie de următoarele ingrediente
- biscuiți/fursecuri/pișcoturi de șampanie - 600 g;
- banane, 4 buc.
Încearcă și: Rețetă cu pește pentru Florii: Păstrăv Bellavista cu legume, deliciul italian care te va surprinde
Pentru cremă
- suc, 1 l;
- zahar, 1 pahar;
- griș, 8 linguri.
Pentru glazură aveți nevoie de:
- cacao, 2 linguri;
- zahăr, 2 linguri;
- lapte, 3 linguri;
- unt, 50 g.
Vezi și: Szarlotka, plăcinta poloneză cu mere. Acest desert fabulos îi va cuceri și pe cei mai pretențioși
Rețeta celui mai ieftin tort fără coacere, pas cu pas
Pentru cremă, dacă vă place, puteți folosi suc natural de portocale. Gustul tortului va fi de nedescris.
Se amestecă sucul cu zahărul și grișul și se lasă deoparte pentru 30 de minute, cât să se hidrateze.
După aceea, compoziția pentru cremă se pune pe foc mic și se gătește până devine groasă, amestecând continuu. Se ia apoi de pe foc, se răcește la temperatura camerei, punând o folie alimentară deasupra pentru a evita formarea crustei, apoi se dă la frigider timp de 2 ore.
Când s-a răcit complet, se bate cu un mixer.
Dacă vă place rețeta celui mai ieftin tort fără coacere, s-ar putea să vă placă și rețeta de Tort Lacrimile îngerilor, un desert divin, irezistibil
Fursecurile, biscuiții sau pișcoturile - în funcție de preferințele dumneavoastră, se așează într-o matriță. Puteți folosi și biscuiți de post și astfel tortul se transformă cu succes într-un desert de post.
Trecem la asamblarea tortului, ungând straturile de fursecuri cu cremă. Puteți face acest lucru într-o matriță. Deasupra se pun felii de banane. Puteți folosi și alte fructe, precum fructe de pădure, cireșe, căpșune etc sau nuci. ultimul strat trebuie sa fie de cremă.
Pregătiți glazura, amestecând toate ingredientele uscate, pe care le turnați peste laptele călduț și amestecați pentru a nu se forma cocoloașe. Se pune pe foc mic, amestecând continuu, și la final se adaugă unt. Dacă faceți variata de post, puteți folosi unt vegetal sau margarină, iar în loc de lapte, orice lapte vegetal vă place.
După ce ași regătit glazura și este călduță, o turnați peste tort și puneți la frigider pentru câteva ore.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News