Cele mai bune saleuri făcute în casă. Rețeta foarte simplă, ce poate fi făcută de orice gospodină

Loredana Iriciuc |
Data publicării:
Cele mai bune saleuri făcute în casă. Rețeta foarte simplă, ce poate fi folosită de orice gospodină
Cele mai bune saleuri făcute în casă. Rețeta foarte simplă, ce poate fi folosită de orice gospodină

Aceste saleuri delicioase sunt foarte ușor de realizat. Pentru ele nu aveți nevoie de multe ingrediente, iar casa dumneavoastră se va umple cu un miros extraordinar!

Rețeta de saleuri pe care o prezentăm astăzi este ideală pentru un aperitiv care cu siguranță va avea mult succes. Au o aromă delicioasă, blândă și nu vă vor cădea deloc greu la stomac. Vă recomandăm să nu le faceți prea mari, iar dacă le mâncați alături de o bere rece, atunci este mult mai bine.

Citește și Cartofii ducesei, o rețetă franțuzească fără egal. E cel mai tare mod de a găti cartofi

Ingrediente:

Brânză cheddar - 150 grame

Făină - 200 grame

Unt - 100 grame

Boia dulce - un praf

Piper - Un praf

Sare - Un praf

Gălbenuș de ou - 1

Semințe de susan, mac sau orice altfel de tip de semințe, după preferințe.

Vezi și Brioșe pufoase și savuroase. O rețetă ușoară și rapidă, cu puține calorii 

 

Saleuri - Mod de preparare

 

Într-un bol punem branză cheddar rasă, adaugăm sarea, piperul și boia dulce și amestecăm bine. Cernem făina și o adăugăm în bol.

Adăugăm untul tăiat bucățele mici, iar cu ajutorul degetelor unim ingredientele și sfărâmăm untul, puțin câte puțin. Vom vedea că se amestecă, însă va dura puțin timp. După ce avem toate ingredientele bine unite, adaugăm un gălbenuș de ou și amestecăm din nou.

Punem aluatul pe masa de lucru pe care am presărat puțină făină înainte. Lucrăm bine aluatul cu mâinile și facem o minge.

Încearcă și Gogoși americane, gata în 10 minute. Rețeta este uimitor de simplă și rapidă

Cu ajutorul unui sucitor, întindem aluatul și facem un dreptunghi subțire, de aproximativ 5 mm. Tăiem fâșii lungi de 1 cm lățime și acestea în două-trei părți.

Pregătim o tavă pentru cuptor pe care o tapetăm cu hârtie de copt.

Într-o tavă sau o farfurie așezăm semințele. Ungem fâșiile ușor cu apă și foarte atent le trecem prin semințe. Le așezăm pe tava de copt lăsând puțin spațiu între ele.

Introducem tava la cuptorul preîncălzit la 200-220º pentru opt minute sau până le vedem ușor rumenite. Scoateți din cuptor și lăsați-le să se răcească înainte de a le servi.

Citește și Așa faci cele mai bune batoane de lămâie. Un desert incredibil de aromat, gata în câteva minute

Poftă bună!

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel