Un meniu de nuntă special, cu o locație rafinată și preparate gourmet, care s-a încheiat însă în cel mai rău mod posibil, cu zeci de invitați intoxicați cu norovirus din cauza unui lot de scoici stricate servite cu risotto în restaurant, după cum s-a descoperit ulterior. Acesta este episodul care l-a băgat în bucluc pe bucătarul Marco Sacco, distins cu trei stele Michelin, care acum este judecat pentru infracțiunile de vătămare corporală din culpă și comerț cu produse alimentare nocive.
Faptele datează din vara anului 2021, în timpul unei nunți la restaurantul Piccolo Lago din Verbania, distins de asemenea cu două stele Michelin, cu vedere la lacul Mergozzo. Mulți dintre participanții la banchetul din iulie, în urmă cu doi ani, au prezentat simptome de intoxicație, precum greață, vărsături, dizenterie și crampe abdominale, iar unii au recurs chiar la tratament de urgență.
După cum au stabilit investigațiile carabinierilor Nas și analizele ulterioare, la acel prânz a fost servit un risotto cu scoici și borș, care a provocat intoxicații alimentare pentru aproximativ 75 de invitați, inclusiv tinerii căsătoriți. Analizele au stabilit că îmbolnăvirile au fost atribuite scoicilor servite crude în acea zi și contaminate.
Mirii și zeci de nuntași, intoxicați de la scoicile stricate
Bucătarul care conducea bucătăria restaurantului în acel moment și managerul restaurantului au ajuns să aibă probleme. În cadrul procesului, care se desfășoară în procedură abreviată, procurorul a cerut acum o pedeapsă de opt luni de închisoare pentru cei doi inculpați.
Potrivit acuzării, bucătarul și managerul restaurantului trebuie să răspundă pentru fapte, deoarece produsul congelat, fiind decongelat și servit ulterior, a fost de fapt prelucrat, potrivit FanPage.
Apărarea, însă, susține că aceștia au respectat întocmai instrucțiunile de pe eticheta producătorului și, prin urmare, susține că contaminarea era deja prezentă dinainte. Însuși bucătarul-șef a explicat lui Gusto că au cumpărat în mod special scoici care puteau fi consumate crude și că era un produs pe care îl folosea de ani de zile și cu care au fost pregătite peste 3.000 de feluri de mâncare.
Aproximativ cincizeci de reclamanți civili, inclusiv soții, s-au prezentat la proces, solicitând daune de peste 100.000 de euro. Decizia judecătorului va fi luată anul viitor, judecata fiind amânată pentru 23 februarie.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News