Potrivit acestuia, o alimentație naturală, socializarea și optimismul joacă un rol crucial în menținerea sănătății mintale. Conform studiilor, există câteva zone în lume care previn bolile mentale prin respectarea acestor reguli simple.
Neurochirurgul a subliniat importanța acestor zone, numite Blue Zones, și a obiceiurilor lor sănătoase pentru menținerea sănătății mintale și a longevității.
Chiar dacă nu se încadrează în lista oficială, printre aceste zone se numără și un loc din România, conform declarațiilor lui Vlad Ciurea. Însă, Grecia, este țara cu numărul cel mai mic de persoane afectate de Alzheimer, în comparație cu alte țări.
„Haideți să ne mutăm în Grecia toți!”
Studiile arată că factorii precum aerul curat, alimentația naturală și socializarea contribuie semnificativ la sănătatea mintală și prevenirea bolilor precum Alzheimerul.
„Țara actuală în 2023 care are cel mai mare număr de persoane bolnave de Alzheimer este Finlanda, iar cea cu numărul cel mai mic este Grecia. Haideți să ne mutăm în Grecia toți! Care sunt motivele? Izolarea, aerul, apa, mișcarea, mâncarea lor grecească bună, pe care o știm și plăcerea de a trăi, socializarea. Sunt foarte relaxați din toate punctele de vedere. Și atunci, numărul de cazuri de Alzheimer în Grecia este foarte redus.
Continuând pe aceeași temă, vă mai spun un secret, cele cinci zone din lume, numite Blue Zone, a apărut și o carte și este luată în considerare și un loc de lângă Buzău. În Blue Zone sunt incluse: Loma Linda - California, Costa Rica, Insula Ikaria - Grecia, Sardinia - Italia, și Okinawa - Japonia. În aceste locuri persoanele trăiesc peste 100 de ani și cu mintea întreagă. Nu fac Alzheimer. Pot face alte boli, mai există reumatism de exemplu, dar ca să îți pierzi mintea e grav.
S-a tot studiat de ce sunt asemenea zone reușite în care oamenii au mintea întreagă. Și răspunsurile au fost: aerul, faptul că oamenii mănâncă din grădina proprie, în Sardinia de exemplu se adună seara, se urcă pe un deal și socializează, vorbesc, spun tot ce le trece prin cap, sunt veseli, deci zonele acestea există. ”, explică în cadrul podcastului Dr. Vlad Ciurea.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News