În ciuda provocărilor recente cu care se confruntă, Dr. Virgil Ionescu a dezvăluit că încasează aproximativ 23-24 de mii de euro pe lună prin intermediul PFA-ului său. Cu toate acestea, el a menționat că în trecut a avut perioade mai prospere din punct de vedere financiar. Astfel, a ales să dezvăluie trei momente cheie din cariera sa, care l-au transformat în medicul care este în prezent.
„Într-un moment în care nu este una dintre cele mai bune perioade din viața mea, câștig în jur de 23-24 de mii de euro pe PFA. Dar să știți că am câștigat și mai mult. O să vă povestesc trei evenimente.”, spune el.
Ce a făcut doctorul Virgil Ionescu cu primul salariu
Dr. Virgil Ionescu a început cu o poveste amuzantă de când era la început de drum iar sumele pe care le ia astăzi erau doar un vis. Medicul a povestit despre primul său job mai bine plătit, care a implicat naveta la Constanța și munca aproape non-stop. Însă nu va uita niciodată momentul în care și-a văzut primul salariu de la acel centru privat.
„Primul meu job plătit mai bine a venit cu un scrificiu, trebuia să fac naveta la Constanța. Munceam aproape non stop, dar după trei weekend-uri lucrate la rând, vine și primul salariu și văd acolo 65 de milioane. Am sunat-o pe mama și i-am spus: „Mamă uite cât am câștigat, trebuie să ne cumpărăm ceva.” Și ne-am cumpărat o mașină de spălat bună, ca ea să nu se mai chinuie.”
Salariul la stat versus salariul la privat
Pe parcursul carierei sale, Dr. Virgil Ionescu a primit mai multe oferte de la instituții medicale de stat, care îi ofereau salarii substanțiale pentru a se întoarce la stat și chiar o ofertă pentru a deveni șef de secție cu un salariu de 25.000 de euro. Cu toate acestea, medicul a ales să rămână în sectorul privat, unde avea deja un venit considerabil. Apreciind libertatea sa în privat și oportunitățile de dezvoltare profesională, a decis să nu se lase convins.
Dr. Virgil Ionescu a mărturisit că la începuturile carierei sale, pentru a ajunge la veniturile actuale, a lucrat din greu și fără limită de orar. El a subliniat că în acea perioadă și-a dedicat mare parte din timp muncii și dezvoltării profesionale și că acesta a fost unul dintre motivele pentru care nu s-a implicat în relații romantice.
„După ce s-a închis centrul de la Constanța, am ajuns la București undeva tot la privat, unde mulți doctori mă contactau pentru a mă întoarce la stat. „Nu vrei să te așezi și tu de acum, să termini cu privatul?” spuneau. Dar îmi ofereau un salariu de 2500 de euro, când eu căștigam deja cam 11 mii.
Am primit și o ofertă să fiu șef de secție, pentru 25000 de euro, însă deja mă vedeam făcând gărzi de Crăciun și Revelion. Însă, pe vremea aia lucram într-un centru unde aveam garantată o sumă de 100 de mii de euro. Iar când i-am refuzat pe cei de la stat și le-am spus, vă dați seama că le-a căzut fața.
Însă, nu a fost așa mereu, la începutul carieri mele ca să ajung să câștig suma asta stăteam de dimineață și până seara, nu aveam limită orară, că de aia nu m-am combinat cu nicio doctoriță și eu”, povestește doctorul Virgil Ionescu.
Cu o carieră dedicată Imagisticii prin Rezonanță Magnetică și cu contribuții semnificative la domeniu, Dr. Virgil Ionescu continuă să fie un exemplu pentru cei care urmăresc o carieră în medicină și demonstrează că succesul în acest domeniu poate fi obținut prin pasiune, dedicare și muncă asiduă.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News