În urma unui studiu recent, s-a descoperit că exista un efect advers negativ al Covid-ului asupra bărbaților. S-ar părea că oamenii de știința au ajuns la concluzia că virusul duce, de asemenea, la probleme de erecție, pe lângă multe altele.
Acest lucru este explicat de un studiu realizat de cercetători americani și italieni. Potrivit acestora, populația masculină infectată cu Covid are un risc de trei ori mai mare de a dezvolta probleme pe plan sexual, în special în ceea ce privește cazurile de Covid de lungă durată.
Care este explicația cercetătorilor
Studiul a fost publicat săptămâna trecută în revista „Nature”. În primul rând, cercetătorii subliniază că virusul tinde să afecteze mai mult bărbații decât femeile, care sunt mai predispuse să dezvolte o formă severă a bolii în cazul în care sunt infectate. Printre cauze, se presupune că hormonul masculin testosteron este implicat în procesul de infectare.
Potrivit studiului, „o formă severă a bolii afectează organele reproductive masculine și poate duce la disfuncții erectile". În plus, se spune că pierderea gustului și a mirosului cauzată de Covid are un impact la nivel neurologic, ceea ce ar putea avea un impact și asupra libidoului.
De asemenea, aspectul psihologic cauzat de pandemie, cu corolarul său de presiuni economice și îngrijorări legate de sănătate, a avut un impact asupra vieții sexuale, precum și asupra relațiilor cu partenerii.
Care sunt consecințele pe termen lung
Cercetările s-au concentrat asupra consecințelor vasculare ale Covid, care ar ajunge la celulele endoteliale ale penisului care permit circulația sângelui în timpul erecției. Combinația acestor mecanisme - psihologice, neurologice, hormonale și vasculare - poate induce disfuncția erectilă. O disfuncție care ar putea avea consecințe de durată, inclusiv, în cele mai grave cazuri, viitoare probleme cerebrale și vasculare care pot duce la deces.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News