Viitoarele certificate privind COVID-19 emise în Uniunea Europeană "trebuie să prevină discriminarea" celor care nu sunt vaccinaţi şi de asemenea să includă informaţii cu privire la testare şi vindecare, indică un proiect de document la care Reuters a avut acces înaintea publicării sale, săptămâna viitoare.
Conform acestui proiect, rămâne la latitudinea celor 27 de state membre să decidă dacă pot fi ridicate restricţiile de călătorie numai pentru cei vaccinaţi cu seruri autorizate pentru blocul comunitar în ansamblu de Agenţia europeană pentru medicamente (EMA) sau şi pentru cei care au fost vaccinaţi cu seruri autorizate în mod unilateral de unele din statele membre.
Statele membre Ungaria şi Slovacia au cumpărat deja vaccinul rus Sputnik, deşi acesta nu a fost autorizat de EMA, aminteşte Reuters.
Comisia Europeană ar urma să facă publică săptămâna viitoare propunerea finală privind certificatele verzi digitale, în contextul în care statele din sudul blocului, dependente în mare măsură de turism, speră ca astfel să poată relansa acest sector în sezonul estival din anul în curs.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News
Cum văd românii Marea Britanie: Țara oportunităților sau un loc al provocărilor?
Alexandra Curtache /
22 feb 2025, 15:33
Marea Britanie ocupă un loc aparte în inima românilor, fiind una dintre principalele destinații pentru muncă, educație și afaceri. Cu o comunitate de peste 1,2 milioane de români, Londra este considerată a treia capitală din lume cu cei mai mulți vorbitori de română, după București și Chișinău, potrivit ambasadoarei României în Regat, Laura Popescu. Într-un interviu acordat AGERPRES, diplomatul a discutat despre modul în care românii percep Marea Britanie.