Rețeta de chak-chak cu miere acasă vă permite să pregătiți un fel de mâncare dulce grozav din aluat nedospit și miere parfumată.
Chak-chak - Ingrediente (pentru opt porții)
- ouă - trei bucăți
- gălbenuș de ou - două bucăți
- făină - 350 de grame
- apă minerală - 1 linguriță
- sare - 1/2 linguriță
- suc de lămâie - 1 linguriță
- ulei vegetal - 600-800 de mililitri.
Pentru sirop:
- miere - 150 de mililitri
- zahăr - 100 de grame.
Cum să gătești chak-chak
Separă gălbenușurile a două ouă. Bateți trei ouă și două gălbenușuri până la spumă tare.
În 300 de grame de făină se adaugă ouăle bătute, sarea, apa minerală și zeama de lămâie.
Frământați bine aluatul, trebuie să fie uniform și neted.
Lăsați aluatul timp de 15 minute.
Tăiați aluatul în mai multe bucăți subțiri.
Tăiați în bile mici. Rulați toate biluțele în făină. Înainte de a prăji bilele, puneți-le într-o strecurătoare și scuturați excesul de făină.
Se încălzește uleiul vegetal și se prăjesc biluțele în loturi până se rumenesc, 1 până la 2 minute.
Topiți mierea într-o tigaie sau o cratiță mică.
Se adaugă apoi zahărul granulat și se topește la foc mediu, se continuă să se gătească încă trei minute.
Turnați 2/3 de sirop de miere în bile.
Amestecați bine.
Cu mâinile ude, puneți biluțele pe o farfurie și formați o formă de piramidă.
Stropiți deasupra cu siropul rămas.
Se pune la loc rece 1-2 ore. Chak-chak este gata. Poftă bună!
„Friteli” dulci prăjite, pufoase și fragede. Acest desert triumfă întotdeauna
-------------------------------------------------------
Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp atunci când publicăm o nouă rețetă, intrați pe unul din grupurile de WhatsApp ale cititorilor fideli StiriDiaspora accesând unul sau mai multe din următoarele linkuri:
- https://chat.whatsapp.com/HZdY3L7PpzjEubma84fWnt
- https://chat.whatsapp.com/JpU46kLYRoj4aFPaYYew1g
- https://chat.whatsapp.com/L7mlUEbirZf2lRA4FLa62G
- https://chat.whatsapp.com/FYLZZfReaCkL51adqmoAXJ
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News