Chec cu banane și alune (banana bread) este o rețetă foarte simplu de făcut, iar rezultatul este delicios. Iată cum se face.
Ingrediente
- 4 banane coapte
- 100 ml ulei de floarea soarelui
- 70 ml sirop de arțar
- 40 ml lapte de migdale
- 300 g făină de alac tip 630
- 1/2 pliculeț praf de copt
- 1 pliculeț zahăr vanilat
- 1/2 linguriță
- scorțișoară
- 2 linguri migdale măcinate
- 100 g alune tocate
- 4 linguri chipsuri de banane
- sare
Chec cu banane și alune (banana bread). Mod de preparare
Se pre-încinge cuptorul la 180 grade temperatură superioară/inferioară (aer recirculat: 160 grade).
Bananele se curăță, se zdrobesc cu o furculiță și se amestecă cu ulei, siropul de arțar, laptele de migdale, făina, praful de copt, zahărul vanilat, scorțișoara, un vârf de cuțit de sare, migdalele tocate și jumătate din alune, până se obține un aluat neted.
Se tapetează o formă de cozonac cu hârtie de copt, se introduce aluatul în aceasta și se presară cu restul alunelor, precum și chipsurile de banane și se coace aprox. 55 minute.
Se scoate din formă, se lasă să se răcească și se servește tăiat felii.
Dacă ți-a plăcut această rețetă de chec cu banane și alune (banana bread), atunci cu siguranță îți va plăcea și cea de Clătite din mere și ovăz, fără zahăr .
[citeste si]
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News