Chec cu mandarine și ciocolată. Iese atât de pufos, încât n-o să-l mai faci pe cel clasic

Echipa Stiri Diaspora |
Data publicării:
Chec cu mandarine și ciocolată. Un desert pufos si aromat
Chec cu mandarine și ciocolată. Un desert pufos si aromat

Checul cu mandarine și ciocolată este un desert pufos, intens aromat, migdalele împletindu-se perfect cu citricele. 

Chec cu mandarine și este o prăjitură moale, îmbogățită cu un strat superior de migdale crocante și un strat inferior de ciocolată, care se potrivește excelent cu citricele.

Această minunăție cu mandarine este și mai bună a doua zi, de preferabil înmuiată în lapte.

Dacă îți plac deserturile cu citrice, ar trebui să încercați și biscuiții cu portocale, o rețetă italiană rapidă și extrem de delicioasă.

Ingrediente (pentru o tavă de aproximativ 28x12 cm)

 

- 3 ouă

- zahăr 200 grame

- 150 ml ulei extravirgin

- 270 grame făină 00 cernută

- 1 pliculeț de praf de copt

- 250 ml suc de mandarine

- coaja rasă de la 3 mandarine netratate

- 200 grame ciocolată rasă

- zahăr pudră, după gust

- fulgi de migdale

Chec cu mandarine și ciocolată. Cum se prepară, rețeta pas cu pas

 

Pentru a pregăti checul cu mandarine și ciocolată, începem prin a sparge ouăle și a le pune într-un recipient mare. Adăugați zahărul și amestecați cu un mixer electric, până când obțineți o spumă ușoară și frumoasă. Se adaugă uleiul și se amestecă bine.

Cerneți făina și adăugați-o puțin câte puțin continuând să amestecați cu telul. Adăugați drojdia, încercând să obțineți un amestec neted și omogen.

Se adaugă sucul de mandarine și coaja rasă de la trei mandarine puțin câte puțin și se amestecă din nou.

În cele din urmă, adăugați ciocolata rasă în amestec și amestecați cu ajutorul unei spatule.

Făinați și ungeți cu unt o formă de tort de 28x12 cm și turnați amestecul (care va fi destul de lichid).

Se presară deasupra fulgii de migdale și se coace în cuptorul ventilat, preîncălzit la 160 de grade celsius, timp de 40-45 de minute.

La finalul timpului de gătire vă sugerăm să faceți "testul scobitorii": dacă scobitoarea este uscată, o puteți scoate din cuptor.

Se lasă să se răcească și apoi se pudrează cu mult zahăr. Acest chec cu mandarine și ciocolată se servește cât este încă cald.

Poftă bună!

Sfaturi pentru un desert perfect

 

Dacă nu vă place gustul uleiului de măsline extravirgin, puteți folosi ulei de arahide sau de porumb.

Puteți înlocui uleiul cu unt. 150 de ml de ulei se înlocuiește cu 180 grame de unt. 

La acest chec cu mandarine și ciocolată puteți folosi atât ciocolată neagră, cât și ciocolată cu lapte. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel