Chec cu nuci și mălai. Rețeta unui desert ca la bunica. Vă veți aminti de gustul copilăriei. Ingrediente
125 grame de unt la temperatura camerei
125 gr zahar pudră
100 gr făină fină de mălai
75 gr făină de grâu
70 gr nuci măcinate
2 ouă
2 gălbenușuri
3/4 plic praf de copt
3 linguri de vin alb
esență de migdale
1 vârf cuțit de sare
Chec cu nuci și mălai. Rețeta unui desert ca la bunica. Vă veți aminti de gustul copilăriei. Mod de preparare
Untul care trebuie să fie la temperatura camerei se mixează cu zahărul pudră și un vârf de cuțit de sare până obținem o cremă. Pe rând, adăugăm ouăle și gălbenușurile, mixând bine.
Dacă ți-a plăcut rețeta de Chec cu nuci și mălai. Rețeta unui desert ca la bunica. Vă veți aminti de gustul copilăriei, s-ar putea să îți placă și rețeta Baba Neagră. Rețeta unui desert emblematic pentru Moldova. Secretul gospodinelor de peste Prut
Separa, amestecam mălaiul cu făina, nucile măcinate și praful de copt. Mixul îl adăugăm peste crema de unt, amestecând cu grijă cu o lingură de lemn. În aluat adăugăm apoi 3 linguri de vin și esența de migdale. Amestecam din nou bine și punem aluatul într-o formă de chec tapetată cu unt și făina.
Dacă ți-a plăcut rețeta de Chec cu nuci și mălai. Rețeta unui desert ca la bunica. Vă veți aminti de gustul copilăriei, s-ar putea să îți placă și rețeta Plăcinte moldovenești Poale-n Brâu. Rețeta tradițională a gospodinelor de peste Prut. Ingredientul care nu poate fi înlocuit
Checul cu muci și mălai se coase la 180°C, timp de 30 de minute în cuptorul preîncălzit. După ce trece testul scobitorii, îl scoatem din cuptor, îl lăsăm să se răcească în formă după care îl răsturnăm pe un platou. Checul se pudrează cu zahăr pudra vanilat. Poftă bună.
[citeste si]
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News