Ingrediente pentru zece persoane:
300 de grame de făină;
250 de grame de ricotta sau brânză de vaci;
125 de grame de stevie sau 250 de zahăr normal;
100 de mililitri de suc de portocale;
50 de grame de caise uscate;
trei ouă;
un plic de praf de copt.
Chec cu ricotta, caise și portocale. Un deliciu cu doar 180 de calorii. Mod de preparare
Mai întâi trebuie să stoarceți portocalele, iar sucul se dă la frigider ca să se răcească. Ulterior, în acest suc se pun la macerat caisele uscate.
Într-un castron, se pun cele trei oră cate se mixează cu stevia sau zahărul, până când compoziția obține o culoare deschisă și o consistență spumoasă.
Ați putea încerca și: Prăjitură pufoasă cu iaurt. O porție are doar 95 de calorii. Rețeta pas cu pas a unui desert de vis
Ricotta se încorporează în amestec cu ajutorul unei spatule de bucătărie. Făina cernută și praful de copt se adaugă în compoziția care trebuie mixată bine, pentru a se evita cocoloașele.
Citește si: Prăjitură de ciocolată, la cană. Un desert absolut delicios, gata în cinci minute. Are doar 140 de calorii
Acum este momentul să scoateți din caisele puse la macerat în sucul de portocale. Caisele se taie bucăți mici și să le adăugați la restul ingredientelor, mixând totul până amestecul are o consistență uniformă. Luați o matriță dreptunghiulară și turnați aluatul în ea.
Poate vă place și: Plăcintă cu cartofi, fără făină. O porție are doar 35 de calorii. O rețetă apetisantă, care vă va cuceri
Checul se dă într-un cuptor preîncălzit și ventilat și se coace la 170 de grade timp de 45 de minute. Când este gătită (acest lucru poate fi verificat cu scobitoare), checul se taie în pătrate, se lasă să se răcească, apoi se servește. Poftă bună.
[citeste si]
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News