Chec cu suc de portocale. Doar trei ingrediente și desertul cremos este gata în 5 minute

Nicoleta Baciu |
Data publicării:
Chec cu suc de portocale. Doar trei ingrediente și desertul cremos este gata în 5 minute
Chec cu suc de portocale. Doar trei ingrediente și desertul cremos este gata în 5 minute

Îți este poftă de ceva dulce și ești în pană de idei? Pregătește acest chec cremos pentru care ai nevoie doar de 3 ingrediente. În plus, ai nevoie de doar 5 minute ca acest desert să fie gata. Checul va fi super cremos, se prepară fără unt și fără zahăr. Trebuie doar să storci portocalele și să amestecă sucul cu celelalte ingrediente.

Checul cu suc de portocale poate fi savurat atât la micul dejun, cât și ca gustare. Se potrivește și cu dieta, deoarece o felie din acest deliciu proaspăt are doar 120 de calorii.

Acest desert este un adevărat triumf al gustului: un chec delicios de portocale, moale și cremos, care vă va cuceri de la prima bucățică.

Vedeți și: Tiramisu delicios. Un desert cremos, fără cafea, dar cu lichior sau suc de portocale

Ingrediente pentru opt porții:

un litru de suc de portocale, filtrat;

100 de grame de amidon de porumb;

30 de grame de îndulcitor stevia (sau 60 de grame de zahăr normal);

20 de grame de pulpă de cocos rasă pentru decor (dar este opțional).

 

Chec cu suc de portocale. Doar trei ingrediente și desertul cremos este gata în 5 minute. Pregătirea

 

Luați o oală suficient de mare și turnați sucul de portocale, care trebuie să fie filtrat print-o strecurătoare. Adăugați cele 100 de grame de amidon de porumb și, în cele din urmă, cele 30 de grame de stevie (sau 60 de grame de zahăr alb normal; dar puteți folosi și un îndulcitor lichid).

Vedeți și:  Mousse de portocale. O rețetă simpla cu un minim de ingrediente pentru un desert de neuitat

Amestecați bine ingredientele cu o lingură. Când ingredientele s-au combinat și nu există cocoașe, aprinde aragazul. Încălzește la foc mic până când amestecul ajunge la consistența unei creme de portocale.

În acest moment, crema se toarnă într-o tavă. După ce crema s-a răcește la temperatura camerei, tava se pune în frigider, pentru câteva ore, încât amestecul să se îngroașe.

Încercați și:  Chec cu Nutella, rețeta simplă. N-ai mâncat ceva mai bun în viața ta, garantat!

 

După două ore, nu mai rămâne decât să stropiți desertul de portocale cu nucă de cocos rasă sau coajă de portocale, care îi va oferi un aspect cu adevărat spectaculos și apetisant. 

Serviți câte o felie din acest desert senzațional alături de o ceașca de cafea aromată. Poftă bună! 

Dacă doriți să fiți notificați direct pe Whats App, atunci când apare o NOUĂ REȚETĂ, puteți intra pe grupul de Whats App al StiriDiaspora accesând următorul link - https://chat.whatsapp.com/FYLZZfReaCkL51adqmoAXJ

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel