Chec de post este un preparat la fel de gustos ca și cel "clasic", însă nu conține ou sau lapte. Este un desert potrivit pentru Postul Paștelui, atunci când ai chef să mănânci ceva gustos.
INGREDIENTE
150 g zahăr
1/2 cană ulei
200 g făină
o cană de apă minerală
2 linguri cacao
1 plic și jumătate praf de copt
1 linguriță esență de rom
coajă rasă de portocală sau de lămâie
miez de nucă
zahăr pudră
Vezi și: Negresă de post. Desertul delicios foarte simplu de făcut
Chec de post. Mod de preparare
Se pune într-un vas zahărul, uleiul și apa minerală, după care se încorporează treptat făina treptat. Se amestecă cu ajutorul unui tel până la omogenizare.
Se împarte compoziția în două părți. Într-o parte, se adaugă cacao și se omogenizează, iar cealaltă jumătate de aluat se aromatizează cu coajă rasă de lămâie sau de portocală.
Se unge o tavă cu ulei, se tapetează cu făină și se toarnă cele două compoziții alternativ. Deasupra, se pune miezul de nucă.
Cât se coace checul
Checul de post se coace timp de 45 de minute, în cuptorul preîncălzit, la foc mediu. După ce închizi focul, mai așteaptă încă 10-15 minute până să scoți checul din tavă.
După scurgerea celor 10-15 minute, se scoate checul, se lasă să se răcească, apoi se pudrează cu zahăr.
Dacă ți-a plăcut rețeta de chec de post pufos, sigur îți va plăcea si rețeta de Clătite de post pufoase și delicioase.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News