Chec divin cu ciocolată este un desert perfect atât pentru iubitorii de ciocolată, cât și pentru cei care țin post. Cel mai probabil și pe neiubitorii de ciocolată îi va convinge. Este vegan sută la sută și are în componență cafea. Nu conține ouă sau lapte. În plus, e foarte ușor de făcut și de cineva începător în bucătărie.
Ingrediente
- 190 grame făină
- linguri cacao (30 gr)
- 80 grame zahăr din cocos
- 70 grame zahăr brun
- o linguriță bicarbonat de sodiu
- o linguriță praf de copt
- o linguriță de ness sau cafea
- o jumătate linguriță sare
- 7 linguri ulei cocos topit și răcorit
- o linguriță extract vanilie
- 250 ml apă plată
- o linguriță oțet de vin alb
Mod de preparare
Se amestecă într-un bol făina cu zahărul, cu sarea, bicarbonatul, cafeaua și praful de copt. Amestecați bine până omogenizați.
În alt vas, amestecați apa la temperatura camerei cu uleiul de cocos, oțetul și vanilia. În amestecul uscat turnați cel umed. Amestecați până la încorporare dar nu mai mult.
Turnați amestecul în tava de chec pregătită în prealabil (unsă cu unt sau ulei de cocos și pusă hârtie de copt). Cuptorul este deja încins la 175, max 180 grade.
Se coace timp de 55 - 60 min.
Atunci când e gata, facem testul cu scobitoarea. Checul divin cu ciocolată are o textură umedă, perfectă.
După preferintă, se poate servi cu glazură de ciocolată topită deasupra sau presărat doar cacao amestecată cu scorțișoară. Sau și glazură și cacao, pentru un rezultat și mai delicios.
Poftă bună!
Dacă ți-a plăcut rețeta noastră de chec divin cu ciocolată, atunci cu siguranță vei aprecia și rețeta simplă de chec marmorat.
Rețetă de aici.
* zahărul de cocos e maro roșcat și cu aromă de caramel. Se găsește în supermarketuri și în magazine gen plafar.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News