Aveți nevoie de 4 linguri de făină (rase), 4 linguri zahăr (rase), 2 linguri cacao, jumătate linguriță praf copt, 1 ou, 3 linguri lapte, 3 linguri ulei. Ingredientele sunt pentru o singură cană.
Citește și Rețetă de prăjitură deșteaptă. Se face în 15 minute și chiar se prepară singură
Ingredientele uscate se amestecă, apoi se adauga oul, laptele și uleiul. Din nou, se amestecă foarte bine. Apoi, cana se introduce la cuptorul cu microunde timp de 3 minute, la 800W. Dacă faceti două căni le coaceți pe rând.
După timpul de coacere, desprindeți cu un cuțit marginile și extrageți checul sau serviți-l chiar din cană. Checul scos din cană se taie felii, care se pot glauza cu ciocolata topită, gem, finetti, zahar pudră sau frișcă. Pofta bună.
Glazură pentru Chec la cană, în cuptorul cu microunde
Dacă vă doriți să-i un plus de savoare, adaugă peste chec o glazură. Ai nevoie de: 200 de grame de ciocolată cu lapte, 50 de grame de ciocolată amăruie şi 100 de mililitri de smântână dulce.
Se face glazură la bain mari, până când se formează o crema, apoi se adaugă peste chec. Poftă bună.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News