Chec pufos cu mere. Desertul perfect pentru o masă în familie, toată lumea va zâmbi

Echipa Stiri Diaspora |
Data publicării:
Chec pufos cu mere. Desertul perfect pentru o masă în familie
Chec pufos cu mere. Desertul perfect pentru o masă în familie

Checul pufos cu mere este o prăjitură moale și gustoasă, de care se vor bucura atât copiii, cât și adulții. Gustul inconfundabil te va face să te simți ca acasă, în familie. 

Chec pufos cu mere este un desert sănătos și gustos, care este cu siguranță atât pe placul adulților, cât și pe cel al copiilor: gustul său ne face să ne simțim ca acasă, în familie. Este un deliciu perfect de savurat la micul dejun pentru a începe ziua într-o notă veselă sau după-amiaza cu o ceașcă de ceai fierbinte.

Aluatul nu conține unt, este ușor și, spre deosebire de checul clasic, este îmbogățit cu bucăți de măr. Pentru ca prăjitura să fie și mai gustoasă, poți adăuga în partea de sus un măr tăiat felii.

Ingrediente pentru o formă de 28x10 cm

 

- 3 ouă

- 140 g zahăr tos

- 100 g ulei de floarea-soarelui

- 300 g făină 00

- 16 g praf de copt

- 3 mere

Chec pufos cu mere. Mod de preparare 


Pentru a prepara cel mai bun chec pufos cu mere, mai întâi se sparg ouăle într-un castron mare, apoi se adaugă zahărul tos și cu ajutorul unui mixer electric se bate amestecul până devine ușor și cremos.

Apoi, în timp ce continuați să amestecați, adăugați uleiul de floarea-soarelui. Puțin câte puțin, adăugați făina 00, fără a uita să o cerneți, astfel încât să nu se formeze cocoloașe enervante în amestec.

Se adaugă praful de copt și se amestecă.

Se decojesc și se taie cubulețe mici două mere, apoi se adaugă la amestec, amestecând de data aceasta cu o spatulă.

Se transferă amestecul într-o formă de tort de 28x10 cm, unsă cu unt și tapetată cu făină.

Se pune deasupra al treilea măr, tăiat în felii subțiri.

Acest chec pufos cu mere se coace în cuptorul preîncălzit la 180° timp de 55-60 de minute dacă este ventilat, sau la aceeași temperatură timp de 65-70 de minute în modul static.

Atunci când este gata, se lasă să se răcească și se presară cu puțin zahăr pudră înainte de servire.

Sfaturi pentru a obține cel mai bun desert

 

Dacă vrem să obținem un aluat mai moale, putem înlocui 50 g de făină cu aceeași cantitate de amidon de cartofi sau de porumb.

Dacă vrei să dai o notă de rafinament, poți adăuga și un vârf de cuțit de scorțișoară.

Garantat, după ce o să prepari această rețetă o dată, o s-o repeți de ori de câte ori o să ai ocazia. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel