Publicitate
Cheesecake cu cocos și căpșuni este un desert care are un gust extraordinar. În plus, aspectul este spectaculos. Pe lângă faptul că sunt prezente în cremă, bucăți de căpșuni sunt dispuse și în jurul prăjiturii, creând o margine spectaculoasă, datorită contrastului dintre alb și roșu.
Baza se prepară prin mărunțirea biscuiților și combinarea lor cu unt topit pentru a o face suficient de fermă și solidă pentru a susține stratul superior delicios. Umplutura este făcută din ricotta și smântână, îmbogățită cu căpșuni tocate și făină de nucă de cocos pentru a spori aroma și textura cremei.
Aceasta este o versiune de cheesecake fără coacere, deci ideală pentru a fi preparată odată cu sosirea verii, când căpșunile sunt coapte și temperatura nu ne tentează să pornim cuptorul pentru a găti.
Descoperă în continuare cum se face acest delicios cheesecake cu nucă de cocos și căpșuni.
Ingrediente (pentru o formă de tort cu balamale de 24 cm)
Pentru blat ai nevoie de
- 250 g biscuiți uscați (Digestive)
- 120 grame unt
Pentru cremă ai nevoie de:
- ricotta 300 g (ricotta tartinabilă)
- 50 g fulgi de nucă de cocos (nucă de cocos rasă)
- 250 ml de smântână proaspătă
- 60 g zahăr pudră
- 120 g căpșuni
- 10 g foi de gelatină
Pentru garnitură:
- 180 g căpșuni
Mod de preparare
Pentru a pregăti acest cheesecake cu nucă de cocos și căpșuni, mai întâi tocăm biscuiții destul de fin cu ajutorul unui tocător sau blender, iar apoi adăugăm untul topit și răcit. Se amestecă aceste două ingrediente și apoi se transferă amestecul într-o formă de tort cu balamale cu diametrul de 24 cm, tapetată cu hârtie de copt.
Cu dosul unei linguri, se nivelează bine, astfel încât să se obțină o bază regulată și compactă.
Odată gata, punem baza cheesecake-ului nostru la frigider pentru a se odihni aproximativ 30 de minute, timp în care ne ocupăm de cremă. Înmuiem foile de gelatină în apă rece timp de aproximativ 10 minute. Apoi le stoarcem și le transferăm în aproximativ 30 ml de smântână fierbinte și amestecăm pentru a-l dizolva complet.
Apoi se lasă să se răcească.
Amestecăm ricotta cu un mixer electric și adăugăm făina de cocos și căpșunile spălate și tăiate în prealabil în bucăți mici.
Se toarnă gelatina topită în cremă și se amestecă.
Separat, într-un alt bol, se bate frișca proaspătă cu zahărul pudră cu ajutorul unui tel electric, apoi se încorporează ușor în restul ingredientelor.
Luăm baza de tort și aranjăm căpșunile, tăiate în două pe lungime, de-a lungul întregii margini a formei de tort. Apoi turnăm crema și cu o spatulă o nivelăm bine, astfel încât suprafața să fie netedă și uniformă.
Se pune la frigider pentru a se răci timp de cel puțin 3 ore și, după ce a trecut timpul necesar, servim.
Poftă bună!
----------------------------
Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp atunci când apare o nouă rețetă, intrați pe grupurile de WhatsApp ale StiriDiaspora accesând următoarele linkuri:
- https://chat.whatsapp.com/HZdY3L7PpzjEubma84fWnt
- https://chat.whatsapp.com/JpU46kLYRoj4aFPaYYew1g
- https://chat.whatsapp.com/L7mlUEbirZf2lRA4FLa62G
- https://chat.whatsapp.com/FYLZZfReaCkL51adqmoAXJ
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News