Această versiune a Cheesecake-ului este diferită de cele clasicele. Combinația de ricotta cu pere este perfectă și va satisface toate gusturile.
Ingrediente:
250 grame de biscuiți digestivi,
120 de grame de unt,
300 grame de ricotta,
300 grame de brânză Philadelphia,
120 grame de zahăr pudră,
300 ml de frișcă,
240 grame de pere,
50 grame de zahăr granulat, 15 ml de lichior,
praf de sare fină.
Pentru decor:
150 grame de pere,
15 grame de zahăr,
2 grame de lichior,
ciocolată cu lapte.
Pregătirea Cheesecake-ului cu ricotta și pere sotate. Un desert delicios, catifelat și cremos. Aveți nevoie de câteva pere și un pumn de biscuiți
Perele se spală și se decojesc. Le scoatem miezul și le tăiem în cuburi de aproximativ o jumătate de centimetru. Transferăm perele într-o tigaie, adăugăm 50 de grame de zahăr și două linguri de apă. Gătim perele la foc mare, iar la final le stropim cu lichiorul preferat și așteptam să se evaporeze, apoi opriți focul.
Încercați și: Tort cu ricotta. O prăjitură italiană divină, gata în doar 5 minute
Puneți biscuiții și un praf de sare într-un robot de bucătărie și tocați-i bine. Transferați biscuiții tocați într-un castron și adăugați untul topit la cuptorul cu microunde, apoi amestecați bine. Luați o tigaie cu formă rotundă, cu dimensiunea de 28 cm, și tapetați-o cu hârtie de copt la bază și pe pereți laterale. Turnați biscuiții în tavă și nivelați bine întreaga suprafață, compactându-i bine. Apoi îi punem în frigider să se răcească.
Vedeți și rețeta: Tort Susanna cu cacao. Un desert delicios, care se topește în gură
Acum să pregătim crema. Înmuiați gelatina (10gr) în apă. Bateți frișca, care trebuie să fie foarte rece. Într-un castron puneți ricotta, adaugați brânza Philadelphia, perele sotate (care între timp s-au răcit) și zahărul și amestecați bine cu un tel. Adăugați treptat în acest castron fișca bătută. Ulterior, adăugați în cremă și gelatina dizolvată, amestecând rapid pentru a evita formarea de bulgări.
Crema este gata și se pune peste baza Cheesecake-ului. Nivelăm, acoperim cu folie de plastic și îl lăsăm să se odihnească la frigider timp de 4 ore. După 4 ore, pregătim finisajul Cheesecake-ului nostru. Dizolvăm gelatina rămasă. Luăm perele rămase pe care le spălăm, le curățăm și le tăiem în bucăți mici. Perele se transferă într-o tigaie, adăugăm zahăr și două linguri de apă. Aprindem focul și le sotăm. Le stropim iar cu lichior, apoi oprim focul. Transferați perele încă fierbinți în paharul blenderului, adăugați gelatina dizolvată și mixați, până se obține un sos neted. Luăm tava din frigider și turnăm sosul încă fierbinte, îl nivelăm repede și îl mai dăm la frigider încă o oră.
Ar putea să placă și: Prăjitură ușoară din cafea. Se face rapid și este delicioasă. Fără unt, smântână și lapte. Are doar 160 calorii
Chiar înainte de servire, scoatem Cheesecake-ul din frigider și îl transferăm pe pe platoul de servire. La final, decorați suprafața desertului cu ciocolată rasă. Poftă bună!
Dacă doriți să fiți notificați direct pe Whats App, atunci când apare o NOUĂ REȚETĂ, puteți intra pe grupul de Whats App al StiriDiaspora accesând următorul link - https://chat.whatsapp.com/HZdY3L7PpzjEubma84fWnt
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News