Cheesecake New York este ușor de preparat, având un miez foarte moale de cremă de brânză tartinabilă și un blat tare pe bază de biscuiți. Pentru a completa acest desert apetisant, pe deasupra se pune un strat ușor de frișcă și fructe de pădure.
Perfect pentru a fi servită la o varietate de ocazii, această delicatesă inconfundabilă originară din SUA se savurează cel mai bine rece.
Ingrediente (pentru o formă de tort de 22 cm)
Pentru blat ai nevoie de:
- 250 g biscuiți digestivi
- 120 g unt
Pentru cremă ai nevoie de:
- 500 g brânză Philadelphia
- 100 g smântână proaspătă
- 2 ouă și 1 gălbenuș
- 100 g zahăr
- 1/2 păstaie de vanilie
- coaja rasă de la 1 lămâie netratată
- sucul de la 1/2 lămâie
Pentru topping ai nevoie de:
- 200 g smântână pentru frișcă
- 1/2 păstaie de vanilie
- frunze de mentă
- fructe de pădure după gust
Cheesecake New York. Mod de preparare
Se topește untul la bain-marie sau în cuptorul cu microunde, apoi se lasă să se răcească. Se toacă biscuiții în mixer, apoi se transferă într-un castron mare și se adaugă untul. Se amestecă totul cu ajutorul unei linguri până se obține un amestec omogen.
Se transferă amestecul într-o formă de tort cu balamale cu diametrul de 22 cm, tapetată cu hârtie de copt și, cu dosul unei linguri, se aplatizează și se nivelează cât mai mult posibil, astfel încât să se obțină o bază compactă și marginea de jur împrejur.
După terminarea operațiunii, baza se pune la frigider pentru a se întări timp de cel puțin o jumătate de oră.
Între timp, preparăm crema: într-un castron se combină ouăle și gălbenușul cu zahărul și se amestecă cu un mixer electric pentru a obține o cremă netedă și omogenă.
Se adaugă semințele unei jumătăți de păstaie de vanilie și coaja rasă de la o lămâie netratată. Apoi, continuând să amestecați, adăugați sucul de la o jumătate de lămâie și smântâna proaspătă. La final încorporăm brânza Philadelphia pentru un Cheesecake New York de poveste.
Se ia baza prăjiturii și se toarnă deasupra crema proaspăt preparată.
Vezi și: Tort 7 pahare cu ciocolată. Rețeta simplă pentru un desert fabulos
Se coace în cuptorul preîncălzit la 160° timp de 80 de minute.
Când acest Cheesecake New York este gata, se lasă să se răcească complet la temperatura camerei.
Pentru a face toppingul, bateți smântâna pentru frișcă într-un bol și semințele celeilalte jumătăți de păstaie de vanilie. Se amestecă totul bine cu ajutorul unui tel de mână.
Se toarnă crema peste prăjitură, se nivelează cu o spatulă și se dă la frigider pentru cel puțin 3 ore.
După acest timp, se scoate din formă și se decorează cheesecake-ul nostru New York cu fructe de pădure și frunze de mentă.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News