Spre deosebire de pâinea de bază, aceste chifle umplute sunt preparate și cu lapte, zahăr, ou și unt, ingrediente care îi conferă o textură pufoasă incomparabilă.
Citește și Rețeta Bretzel, covrigi bavarezi: Trucul pentru a avea acea crustă tare și aurie
În plus, este o rețetă foarte versatilă, deoarece admite aproape orice tip de umplutură. Cu această ocazie, am decis să pregătim niște chifle cu brânză, o variantă foarte simplă de preparat. Cu toate acestea, puteți alege să adăugați orice ingredient în plus, cum ar fi șunca sau carnea tocată. Oricum, aceste chifle cu brânză se dovedesc foarte fragede și delicioase. Continuați să citiți această rețetă pentru a afla cum să faceți chifle cu brânză.
Chifle cu brânză - Ingrediente
- 350 de grame de făină de grâu (2½ căni)
- 1 praf de sare
- 30 de grame de zahăr
- 150 de mililitri de lapte cald
- 8 grame de drojdie uscată
- 180 de grame de cremă de brânză
- 90 de grame de unt topit
- 1 ou
- 1 gălbenuș de ou susan după gust
Vezi și Kanelbullar - chifle suedeze de scorțișoară, moi, aromate și pufoase. Vor deveni desertul preferat!
Chifle cu brânză - Mod de preparare
Amestecați laptele cald cu drojdia uscată și lăsați-l să stea într-un loc cald timp de aproximativ zece minute pentru a fermenta.
Între timp se integrează într-un castron făina de grâu, zahărul, untul topit, oul și praful de sare. Se adaugă apoi laptele cu drojdia deja fermentată. Se frământă manual sau cu ajutorul robotului de bucătărie până se obține o textură omogenă, fină și elastică, fără să se lipească.
Adăugați aluatul într-un recipient uns în prealabil. Acoperiți cu folie transparentă și lăsați să se odihnească cel puțin o oră, până când își dublează volumul.
După timpul de odihnă se înțeapă ușor aluatul și se împarte în porții de aproximativ 30-50 de grame. Se aplatizează ușor aluatul și se așează în centru o bucată de cremă de brânză. Acoperiți umplutura folosind capătul bucății de aluat și rulați-o astfel încât pliurile să fie pe fundul chiflei. Continuați până se formează toate biluțele de brânză.
Încearcă și Gogoși pufoase de casă, cea mai bună rețetă. Distracție pe cinste la frământarea lor
Preîncălziți cuptorul la 180ºC. Așezați chiflele umplute pe o tavă de copt și lăsați-le să se odihnească încă zece minute. În acest moment le puteți împacheta într-o folie de plastic transparentă și le puteți pune la frigider pentru mai târziu.
Pentru a coace chiflele, ungeți cu gălbenușul de ou bătut și adăugați puțin susan. Gătiți la cuptor 40 de minute la aceeași temperatură, până observați că încep să se rumenească deasupra.
Chiflele voastre cu brânză sunt gata! Lăsați să se răcească ușor și bucurați-vă de această gustare pufoasă și savuroasă!
Alte umpluturi pentru chiflele tale
Cea mai bună parte a acestei rețete de chifle cu brânză este versatilitatea ei, deoarece le puteți pregăti cu ingredientele care vă plac cel mai mult: chifle umplute cu șuncă și brânză, carne tocată, legume etc.
Deși am optat pentru o variantă sărată, puteți pregăti și niște chifle dulci, pe care să le însoțiți cu o dulceață bogată de fructe sau ciocolată.
Poftă bună!
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News