Chiftele din cartofi în sos de ciuperci, un prânz delicios și consistent. Iată rețeta

Nicoleta Baciu |
Data publicării:
Chiftele din cartofi în sos de ciuperci, un prânz delicios și consistent. Iată rețeta. Sursa foto: freepik.com
Chiftele din cartofi în sos de ciuperci, un prânz delicios și consistent. Iată rețeta. Sursa foto: freepik.com

Chiftelele din cartofi cu sos de ciuperci sunt un preparat vegetarian delicios pe care toată lumea va dori să-l încerce, indiferent de preferințele alimentare. Poate fi o alternativă excelentă la felurile de mâncare din carne.

Impresionează-ți oaspeții cu aceste chiftele fragede din cartofi cu un sos aromat de ciuperci uscate. Serviți-le ca fel principal sau ca și garnitură la prânz și cină.

Vă recomandăm să combinați chiftelele din cartofi cu  legume la grătar și  salate simple. Încercați să gătiți această delicatesă și bucurați-vă de unicitatea ei!

Ingrediente pentru chiftele:

cartofi - 1 kg,

ouă - 1 bucată,

făină de grâu - 60 grame,

sare și piper după gust,

ulei de floarea soarelui - 80 ml.

 

Pentru sosul de ciuperci:

ciuperci uscate - 50 grame,

ceapă - 1 bucată,

unt - 40 grame,

sare și piper după gust,

făină de grâu - 20 grame,

smântână - 30 ml.

 

Modul de preparare

 

Cartofii se curăță de coajă, se spală și se fierb în apă clocotită cu sare timp de 30 de minute. Apoi turnați bulionul într-un vas separat și pisați cartofii.

Adăugați făina, oul, piperul în piure și amestecați până se omogenizează. Formează chiftele rotunde și rulează-le în făină.

Cum să gătești o omletă fără ouă: o rețetă simplă cu brânză și porumb

Încinge o tigaie cu ulei și prăjește chiftelele pe ambele părți până devin aurii, câte 3 minute pe fiecare parte.

Pentru sos, se spală ciupercile pre-înmuiate și se pun în bulionul de cartofi. Ciupercile se fierb timp de 20 de minute. Se toarnă bulionul de ciuperci într-un vas separat și se toacă mărunt ciupercile.

Conopidă umplută cu carne și coaptă în cuptor, un preparat original, gustos și suculent

Curățați ceapa, tocați-o și prăjiți-o în ulei până se înmoaie. Adăugați ciupercile, stropiți-le cu făină și amestecați-le. Se toarnă un pahar de bulion de ciuperci, se adaugă smântână, sare, piper și se amestecă din nou. Se aduce la fierbere și se fierbe timp de 1 minut.

 Se toarnă sosul de ciuperci pregătit într-o tigaie și se servește cu chiftelele din cartofi.

------------------------------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp atunci când publicăm o nouă rețetă, intrați pe unul din grupurile de WhatsApp ale cititorilor fideli StiriDiaspora accesând unul sau mai multe din următoarele linkuri:

https://chat.whatsapp.com/HZdY3L7PpzjEubma84fWnt

https://chat.whatsapp.com/JpU46kLYRoj4aFPaYYew1g

https://chat.whatsapp.com/L7mlUEbirZf2lRA4FLa62G

https://chat.whatsapp.com/FYLZZfReaCkL51adqmoAXJ 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel