Chiftele din vinete suculente și rapid de preparat. Așa deliciu îl vei mânca de trei ori pe zi!

Loredana Iriciuc |
Data publicării:
Chiftele din vinete suculente și rapid de preparat. Așa deliciu îl vei mânca de trei ori pe zi!
Chiftele din vinete suculente și rapid de preparat. Așa deliciu îl vei mânca de trei ori pe zi!

Chiftele sunt o rețetă care, după cum mulți știți, pot fi făcute cu aproape orice ingredient. Astăzi vă vom învăța să faceți chiftele din vinete. Ele sunt ideale pentru copii întrucât această legumă se camuflează ușor și, în plus, are și mulți nutrienți benefici pentru sănătatea ta. Este perfect și pentru vegetarieni, deoarece nu vom folosi niciun pic de carne.

Chiftele din vinete - Ingrediente

 

- 1 vânătă

- 50 de grame de ceapă albă

- 1 cățel de usturoi

- 2 linguri de pesmet

- 1 lingura de ulei de măsline

- 500 de mililitri de ulei de floarea soarelui

- 1 ou

-1 praf de piper

- 1 praf de sare.

Baba ganoush sau salata de vinete arăbească cremoasă. Rețeta care cucerește prin simplitate! Gustul e surprinzător!

 

Cum se prepară chiftelele din vinete

 

Înainte de a face această rețetă vegetariană, primul pas este să pregătiți toate ingredientele.

Într-o tigaie cu ulei de măsline, căliți ceapa și usturoiul, toate tocate mărunt. Când se înmoaie, adăugați vinetele, curățate și tăiate cubulețe mici și gătiți până când devin maronii și moi.

Într-un robot adăugați vinetele, ceapa și usturoiul călite și mixați până obțineți un amestec omogen.

Este timpul să adăugați oul, pesmetul, sarea și piperul. Amestecați foarte bine până obțineți un amestec omogen.

Pate din legume. Nu se compară cu nimic altceva: cremos și gustos. Super rețetă!

Când amestecul anterior este gata, dați-l la frigider pentru 30 de minute pentru a deveni mai ferm. După acest timp, formați bile mici cu aluatul.

Se prăjesc chiftelele în ulei la temperatură medie, până se rumenesc bine. Apoi treceți-le prin hârtie absorbantă pentru a îndepărta excesul de grăsime.

La final, servește chiftelele din vinete. Sunt ideale pentru a le savura cu puțin muștar, sos barbecue sau cel care le place cel mai mult copiilor sau adulților care urmează să le mănânce. Poftă bună!

Scoate vinetele din frigider. Vom face rapid o maioneză super gustoasă și foarte aromată

 

Vezi și 

 

Melitzanosalata, salată grecească de vinete

 

Salata grecească de vinete, numită și melitzanosalata, este un preparat simplu și rapid. În plus, este ideal ca aperitiv sau pentru a însoți orice masă. 

Trebuie să știți că această salată are multe variante, deoarece uneori se amestecă cu alte ingrediente, dar acest preparat pe care îl punem la dispoziție este baza salatei tradiționale. Rezultatul este o cremă aromată care poate fi întinsă pe pâine sau pe pâine prăjită.

Ingrediente

- 2 vinete

- 2 căței de usturoi

- 2 linguri de suc de lămâie

- 1 praf de sare

- 1 cană de ulei de măsline

- 1 mână de pătrunjel tocat

- 1 praf de piper.

Citește continuarea AICI...

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel