Chiftele grecești Keftedes la cuptor. Prepară-le neapărat și toată familia îți va mulțumi

Nicoleta Baciu |
Data actualizării: | Data publicării:
Chiftele grecești Keftedes la cuptor. Prepară-le neapărat și toată familia îți va mulțumi. Sursa foto: freepik.com
Chiftele grecești Keftedes la cuptor. Prepară-le neapărat și toată familia îți va mulțumi. Sursa foto: freepik.com

Keftedes sunt celebrele chiftele grecești, care nu-i lasă indiferenți pe nici pe localnici, nici pe turiști.

Aceste chiftele ocupă primul loc în bucătăria greacă. Carne de vită tocată amestecată cu condimente și ierburi este tot ce aveți nevoie pentru a face Keftedes. Aceste chifteluțe sunt perfecte pentru a fi servite ca aperitiv cu un sos tzatziki, dar merită și să devină un fel principal.

Un desert delicios și aromat pentru postul Paștelui: mere umplute cu biscuiți amaretti

Mici sau mari, rotunde sau ovale, prăjite sau coapte la cuptor, keftedele sunt foarte ușor și rapid de preparat. De asemenea, poți schimba rețeta după gustul tău, adăugând sau eliminând ingrediente pentru a crea un fel de mâncare unic.

 

Ingrediente pentru 11 porții:

carne de vită tocată - 400 grame,

pâine albă - 100 grame,

ceapă -1 bucată,

morcov - 1 bucată,

cartof - 1 bucată,

merele - 1 bucată,

mentă - câteva frunze,

ouă - 1 bucată,

sare și piper după gust,

ulei de floarea soarelui - 20 ml.

 

Prepararea, pas cu pas

 

Înmoaie pâinea în apă timp de 10 minute. La final, stoarce pâine de apa în exces. Spală și curăță legumele și mărul. Dă prin răzătoarea ceapa, morcovul, cartoful și mărul. Toacă  mărunt menta.

Sbriciolata cu cremă de lapte - un desert din Italia care te va face să exclami "Mamma mia!"

Adaugă ingredientele tocate, pâinea înmuiată, oul, sarea și piperul carnea tocată. Se amestecă bine toate ingredientele până se omogenizează.

Cu mâinile umede, formează chiftele mici de mărimea unei nuci. Unge o formă de copt cu ulei și pune chiftelele.

Cel mai delicios și sățios mic dejun: clătite olandeze cu fructe

Tava se dă într-un cuptor încălzit. Chiftelele se coc la 180°C circa 30 de minute. Servește-le cu o salată de legume proaspete. Poftă bună!

________________________________________________________

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp atunci când publicăm o nouă rețetă, intrați pe unul din grupurile de WhatsApp ale cititorilor fideli StiriDiaspora accesând unul sau mai multe din următoarele linkuri:

https://chat.whatsapp.com/HZdY3L7PpzjEubma84fWnt

https://chat.whatsapp.com/JpU46kLYRoj4aFPaYYew1g

https://chat.whatsapp.com/L7mlUEbirZf2lRA4FLa62G

https://chat.whatsapp.com/FYLZZfReaCkL51adqmoAXJ

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel