Chiftele siciliene din cartofi. O rețetă delicioasă, ideală pentru cină sau ca aperitiv. Trucul bucătarilor italieni

Nicoleta Baciu |
Data actualizării: | Data publicării:
Chiftele siciliene din cartof O reteta delicioasa, ideală pentru cina sau ca aperitiv
Chiftele siciliene din cartof O reteta delicioasa, ideală pentru cina sau ca aperitiv

Chiftele siciliene din cartofi sunt perfecte pentru a f servite la cină sau ca și aperitiv. Sunt delicioase și ușor de făcut.   Rețeta pe care o prezentăm azi este cu adevărat simplă, dar plină de aromă. Chiftelele siciliene pot fi servite ca aperitiv cu prietenii sau la o cină fabuloasă cu întreaga familie. Chiftelele siciliene pot fi prăjite sau făcute la cuptor. Trebuie doar să le încercați, urmând rețeta pentru un rezultat perfect și excepțional.

Chiftele siciliene din cartofi.

Citește și Omletă spaniolă pufoasă cu usturoi. Rețeta simplă a unui preparat plin de aromă și savoare

Iată ingredientele de care aveți nevoie: 

Încearcă și: Cel mai ieftin tort fără coacere: Moale, delicat și delicios. Te vei îndrăgosti iremediabil de această rețetă

1 kg de cartofi

4 ouă

250 g de cașcaval

120 g pesmet

80 g de brânză rasă

pătrunjel după gust

menta după gust

sare și piper după gust

Încearcă și: Rețetă cu pește pentru Florii: Păstrăv Bellavista cu legume, deliciul italian care te va surprinde

Dacă doriți să fiți notificați direct pe Whats App, atunci când apare o NOUĂ REȚETĂ, puteți intra pe grupul de Whats App al StiriDiaspora accesând următorul link-> https://chat.whatsapp.com/JpU46kLYRoj4aFPaYYew1g )

Chiftele siciliene din cartofi. Mod de preparare

 

Pentru a pregăti această delicatesă, începeți mai întâi cu cartofii, care trebui fierți într-o oală cu apă sărată. Când sunt fierți, se scot din apă și se zdrobesc.

Vedeți și: Ouă Benedict. Rețeta unui dejun, pe care îl serveau doar regii. Secretul bucătarilor

După ce piureul s-a răcit, adăugați ouăle, cașcavalul, pesmetul, pătrunjelul tocat, menta tocată, sarea și piperul, amestecați totul bine. 

Încercați și: Torta della nonna sau tarta bunicii. Rețeta desertului italian extrem de delicios. Trucul gospodinelor a fost dezvăluit

 

Lăsați compoziția 10 minute, ca să se pătrund aromele. Ulterior, formați chiftelele de dimensiunea pe care o preferați. Apoi treceți la gătit. Fie le prăjiți într-o tigaie cu mult ulei, la foc mediu, câte 5 minute pe fiecare parte, apoi să le scurgeți de ulei pe o hârtie absorbantă, fie le dați la cuptor, la 180° timp de 20 de minute cu puțin ulei de măsline extravirgin. 

Ar putea să vă placă și: Pizza de casă, cu blat pufos din cartofi fierți. Rețeta de post din caietul gospodinelor din Italia. Ingredientul secret care o face delicioasă

Și iată că sunt gata chiftele siciliene de cartofi, mai simple decât ați fi crezut. Poftă bună!

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel