Chifteluțe de dovlecei, rețeta din Italia - ies moi și parfumate, diferite de cele clasice grecești

Echipa Stiri Diaspora |
Data publicării:
Chifteluțe de dovlecei, rețeta din Italia - ies moi și parfumate
Chifteluțe de dovlecei, rețeta din Italia - ies moi și parfumate

Moi și parfumate, chifteluțele de dovlecei sunt un fel de mâncare foarte gustos. Descoperiți în rețeta de mai jos cum să faceți un preparat irezistibil. 

Chifteluțele de dovlecei sunt un fel de mâncare extrem savuros, perfecte ca finger food în aperitivele informale cu prietenii sau ca o modalitate gustoasă de a-i face chiar și pe cei mai mici să mănânce legume.

Acestea se fac din aluat îmbogățit cu dovlecei rași, parmezan și mentă proaspătă. Sunt excelente servite calde și eventual însoțite de sosuri în care să le înmoi, cum ar fi un sos ușor de iaurt sau clasica maioneză.

Pregătirea este foarte simplă, deoarece, odată ce am preparat aluatul, trebuie doar să fie luat cu lingurița și scufundat direct în uleiul încins.

Iată rețeta pas cu pas

Ingrediente

 

- 250 g făină

- 120 g apă călduță

- 5 g sare fină

- 2-3 g drojdie de bere uscată

- 2 dovlecei zucchini de mărime medie

- 40 g parmezan ras

- 10-15 frunze de mentă

- piper, după gust

- ulei de arahide pentru prăjit (se poate folosi și ulei de floarea-soarelui)

Cum să faci cele mai bune chifteluțe de dovlecei

 

Se spală, se curăță și se usucă dovleceii. Se dau pe răzătoarea mare și se pun într-o strecurătoare timp de cel puțin 30 de minute, pentru ca să se scurgă o parte din apă.

Între timp, puneți făina într-un castron și adăugați drojdia. Adăugați și o parte din apă și începeți să amestecați. Când aluatul începe să prindă formă, adăugați sarea și restul de apă. Se frământă din nou aluatul timp de câteva minute.

Adăugați dovleceii scurși, menta tocată, parmezanul și piperul proaspăt măcinat.

Se amestecă totul și se lasă aluatul să crească acoperit cu folie alimentară până se dublează, adică aproximativ o oră, o oră și jumătate.

Se pune la încins mult ulei într-o tigaie, se scoate aluatul cu două linguri și se scufundă chifteluțele direct în uleiul din tigaie.

Se prăjesc câteva chifteluțe pe rând, întorcându-le de mai multe ori pentru a obține o rumenire uniformă, iar când sunt umflate și aurii, se scurg pe hârtie absorbantă pentru a elimina excesul de ulei.

Această variantă de chifteluțe de dovlecei se servesc imediat, cât sunt încă fierbinți.

Poftă bună!

Sfaturi și variații

 

Chifteluțele de dovlecei pot fi păstrate la temperatura camerei până la o zi. Dacă doriți, le puteți păstra la frigider timp de 2 zile, având grijă să le încălziți în cuptor câteva minute înainte de a le servi. Le puteți congela după ce au fost prăjite, timp de 1-2 luni.

Scurgeți foarte bine dovleceii rași înainte de a-i adăuga în aluat pentru a nu elibera prea multă apă, făcând amestecul prea lichid.

Puteți îmbogăți aluatul cu nuci de pin prăjite și mentă, dar și cu flori de dovleac, măsline Taggiasca tocate, roșii uscate la soare sau busuioc proaspăt.

La această rețetă este recomandabil să fie folosiți dovleceii tip zucchini (de culoare verde închis).

 

-----------------------------------------------------------


Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp atunci când publicăm o nouă rețetă, intrați pe unul din grupurile de WhatsApp ale cititorilor fideli StiriDiaspora accesând unul sau mai multe din următoarele linkuri:

- https://chat.whatsapp.com/HZdY3L7PpzjEubma84fWnt 
   
- https://chat.whatsapp.com/JpU46kLYRoj4aFPaYYew1g 
    
- https://chat.whatsapp.com/L7mlUEbirZf2lRA4FLa62G 

- https://chat.whatsapp.com/FYLZZfReaCkL51adqmoAXJ 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel