Această rețetă mulțumește întotdeauna pe toată lumea, în special pe cei mici. De asemenea, trebuie să știți că este un preparat simplu de preparat și că o puteți face din timp, puteți adăuga și mai multe legume.
Te învățăm cum să faci chifteluțe în sos de morcovi. Să gătim!
Ingrediente pentru a face chiftele în sos de morcovi:
- 750 de grame de carne tocată (vită-porc)
- 2 căței de usturoi
- pătrunjel
- 1 ou
- sare
- piper
- 100 de grame de făină
Pentru sos:
- 3 morcovi
- 1 ceapă
- 3 lingurițe de roșii naturale sau zdrobite
- 150 de mililitri de vin alb
- 250 de mililitri de bulion sau apă
- sare
- 500 de mililitri de apă.
Cum se prepară chifteluțe în sos de morcovi
Pentru a pregăti chiftelele cu sos de morcovi vom începe prin a pregăti carnea. Pentru a face acest lucru, puneți carnea tocată într-un bol, adăugați un ou, doi căței de usturoi tocați, o mână de pătrunjel tocat, puțină sare și piper. Amestecați totul foarte bine și lăsați puțin la frigider pentru ca toate aromele să se întrepătrundă.
Pregătiți chiftelele. Pentru a face acest lucru, puneți făina pe o farfurie, luați bucăți de aluat cu mâinile și formați chiftelele, treceți prin făină și rezervați.
Prăjiți chiftelele. Pentru a face acest lucru, puneți un jet bun de ulei de măsline într-o tigaie la foc mediu mare, prăjiți chiftelele doar rumenindu-le pe exterior și rezervați-le pe o farfurie. Apoi vor termina de gătit cu sosul.
Tăiați mărunt ceapa și un morcov, ceilalți pot fi lăsați să se adauge în bucăți mai mari sau îi puteți pune și în bucăți mici.
Pune o tigaie largă pe foc, adaugă un strop de ulei de măsline și prăjește legumele aproximativ 5 minute.
Când legumele sunt călite, adăugăm roșiile și mai lăsăm să fiarbă câteva minute.
Se adauga vinul alb și se lasă să se evapore alcoolul cateva minute și apoi se adaugă paharul cu bulion sau apă.
Adăugați chiftelele în tigaia cu sos, curățați și tăiați restul de morcovi, adăugați împreună cu chifteluțele. Acoperiți cu apă sau bulion și gătiți la foc mediu timp de 20-30 de minute sau până când morcovul este fraged.
După acest timp, încercați sosul chiftelelor și rectificați cu sare și piper dacă este necesar. Chiftele în sos de ceapă și morcovi sunt gata de mâncat! Dacă sosul este prea ușor, zdrobiți puțin niște morcovi.
Poftă bună!
------------------------------------------------------
Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp atunci când publicăm o nouă rețetă, intrați pe unul din grupurile de WhatsApp ale cititorilor fideli StiriDiaspora accesând unul sau mai multe din următoarele linkuri:
- https://chat.whatsapp.com/HZdY3L7PpzjEubma84fWnt
- https://chat.whatsapp.com/JpU46kLYRoj4aFPaYYew1g
- https://chat.whatsapp.com/L7mlUEbirZf2lRA4FLa62G
- https://chat.whatsapp.com/FYLZZfReaCkL51adqmoAXJ
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News