Publicitate
Foarte ușor de preparat, aceste chifteluțe italienești cu sos de roșii sunt formate din carne tocată de vită, pâine înmuiată în lapte, ouă, parmezan și ierburi aromatice. Noi nu le-am prăjit, ci le-am gătit direct în tigaie cu un sos de roșii delicios.
Dacă aveți un robot de bucătărie, puteți grăbi prepararea cu ajutorul acestuia, urmând rețeta noastră de chifteluțe în sos de roșii.
Nu uitați că este posibil să faceți chiftele nu numai cu carne, ci și cu legume sau leguminoase: iată chiftele din vinete, dovlecei și linte.
Să vedem acum cum se prepară chiftelele cu sos, unul dintre cele mai populare feluri de mâncare tradiționale.
Cu dozele indicate se pot obține am obținut 18 chiftele de aproximativ 35 de grame fiecare.
Ingrediente
- 400 g carne de vită tocată mărunt
- 55 g pâine sau pesmet
- 40-50 ml lapte
- 2 ouă
- 30 g brânză parmezan rasă
- sare și piper, după gust
- 5-6 frunze salvie
- 1 legătură de rozmarin
- făină după gust
Pentru sos ai nevoie de:
- 200 g piure de roșii
- 1/2 ceapă albă tocată mărunt
- 2 căței de usturoi înăbușit
- sare și piper după gust
- ulei de măsline extravirgin
Cum să prepari cele mai bune chifteluțe italienești cu sos de roșii
Se sfărâmă pesmetul sau pâinea și se înmoaie în lapte. Dacă este necesar, stoarceți excesul și adăugați pâinea la carnea tocată. Adăugați apoi două ouă, parmezan ras și sare și piper după gust.
Tăiați mărunt 5-6 frunze de salvie și acele unei crenguțe de rozmarin cu un cuțit sau cu o semilună și adăugați-le în amestec pentru asezonare.
Se amestecă totul bine cu o lingură de lemn sau eventual cu ajutorul mâinilor.
Formăm chifteluțe luând câte puțin din amestec și frământându-le cu mâinile, apoi le tăvălim prin făină.
Le poți pregăti de mărime medie, de aproximativ 35 de grame fiecare.
Într-o tigaie, încălzim uleiul de măsline extravirgin și adăugăm 2 căței de usturoi (pe care îi vom îndepărta înainte de a adăuga chiftelele) și o jumătate de ceapă albă tocată.
Turnăm piureul de roșii, adăugăm sare și piper după gust.
Lăsăm să se gătească câteva minute, până când începe să fiarbă, moment în care scoatem usturoiul.
Adăugați chiftelele și gătiți-le timp de 7-8 minute la foc mic, închizând capacul.
Apoi, întoarcem ușor chiftelele pentru a nu le sparge și le mai gătim încă 7-8 minute.
Servim imediat ce sunt gata!
Sfaturi și variații
Făina face ca sosul să fie mai cremos, dar, alternativ, puteți înmuia chiftelele în pesmet.
Pentru o variantă mai sofisticată le putem prăji înainte de a le adăuga în sos: se încălzește uleiul la o temperatură care nu depășește 170-180° și se scufundă câte 3-4 chifteluțe de fiecare dată.
Evităm să le scufundăm pe toate deodată pentru a nu scădea temperatura uleiului. Le lăsăm să se prăjească timp de 1-2 minute, până devin aurii.
Apoi le adăugăm în tigaia cu sosul și le mai gătim câteva minute.
-------------------------------------------------
Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp atunci când publicăm o nouă rețetă, intrați pe unul din grupurile de WhatsApp ale cititorilor fideli StiriDiaspora accesând unul sau mai multe din următoarele linkuri:
- https://chat.whatsapp.com/HZdY3L7PpzjEubma84fWnt
- https://chat.whatsapp.com/JpU46kLYRoj4aFPaYYew1g
- https://chat.whatsapp.com/L7mlUEbirZf2lRA4FLa62G
- https://chat.whatsapp.com/FYLZZfReaCkL51adqmoAXJ
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News