Chen Wei, cercetătorul principal, a anunțat aseară că Beijingul a acordat permisiunea de a începe testele.
"Vaccinul este cea mai puternică armă științifică pentru a pune capăt coronavirusului", a declarat expertul în domeniul bio-războiului, televiziunii CCTV, citat de Daily Mail.
„Dacă China este prima țară care a inventat astfel de arme și are propriile noastre brevete, aceasta arată progresul științei noastre și imaginea unei țări uriașe.”
Echipa de cercetare s-a pregătit și pentru producția pe scară largă a vaccinului, a adăugat Chen.
Vaccinul recombinant pentru coronavirusul nou a fost dezvoltat cu succes după mai mult de o lună de cercetare, inclusiv studiul vaccinurilor pentru Ebola.
Chen, de asemenea un lider de specialitate în vaccinurile de inginerie genetică din China, a dezvoltat un spray medical în timpul focarului SARS în 2003. Produsul a împiedicat aproximativ 14.000 de lucrători medicali să contracteze virusul, a declarat un alt raport al statului.
De asemenea, este cunoscută în țară drept „terminatorul Ebola” pentru că a condus o echipă pentru a crea un vaccin împotriva bolii fatale.
Echipa, gata de producţie la scară largă a vaccinului
Vorbind despre lupta împotriva noului coronavirus, Chen a spus: „Epidemia este ca o situație militară. Epicentrul este egal cu câmpul de luptă. '
Expertul, în vârstă de 54 de ani, de asemenea un general major al Armatei Populare, lucrează la vaccinul coronavirus de la sosirea la Wuhan pe 26 ianuarie, potrivit presei.
Chen și echipa ei au dezvoltat deja o modalitate mai rapidă de a ecraniza coronavirusul COVID-19 dintr-o cort în epicentrul din 30 ianuarie, potrivit unui raport oficial din China.
Știrea vine în condițiile în care Beijingul a raportat astăzi doar un nou caz intern, comparativ cu 15.152 în urmă cu doar cinci săptămâni, în timp ce numărul de decese și infecții în Europa continuă să crească.
Cazul unic din Wuhan va spori părerea Chinei că a „stopat” practic răspândirea agentului patogen apărut în oraș în decembrie trecut.
China, îngrijorată de afluxul de oameni din străinătate
Însă țara este acum îngrijorată de un aflux de cazuri din străinătate, cu o medie de 20.000 de oameni care zboară în China în fiecare zi.
Într-o inversare a rolurilor, Beijingul solicită acum aproape toate sosirile internaționale să intre în carantină de 14 zile în hoteluri desemnate.
De asemenea, britanicii au fost îndemnați să nu călătorească deloc în străinătate, cu excepția cazului în care este esențial, a anunțat astăzi Biroul de Externe.
Este de așteptat ca epidemia britanică în spirală să ucidă mii de oameni și să zbârnească în vară și, probabil, în anul viitor, spun specialiștii. Pot fi deja 55.000 de persoane infectate în Marea Britanie, potrivit consilierului științific principal al Regatului Unit.
Londra, despre care se spune că este „cu câteva săptămâni înainte” de restul țării, este cea mai afectată zonă a Regatului Unit și a confirmat cel puțin 480 de cazuri, Kensington și Chelsea fiind cel mai infectat (43 de cazuri).
[citeste si]
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News