China lucrează la o tehnologie avansată de "război cognitiv", inclusiv dispozitive care trimit inamicii la somn

Alexandra Curtache |
Data publicării:
Cercetările sunt conduse de două organizații militare chineze / Foto: Unsplash
Cercetările sunt conduse de două organizații militare chineze / Foto: Unsplash

China se află în fruntea dezvoltării unei tehnologii avansate de "război cognitiv", conform unui raport recent neacoperit, care indică faptul că Beijingul investește în dispozitive menite să influențeze somnul inamicilor și să controleze gândurile acestora. 

Studiile recente ale Armatei Populare de Eliberare a Chinei arată că aceasta își îmbunătățește arsenalul militar cu tehnologii inovatoare, cu scopul de a câștiga războaie fără a recurge la mijloace tradiționale, conform Daily Mail.

Conform informațiilor obținute, armele biologice dezvoltate de China sunt proiectate pentru a induce somnul, pentru a influența cogniția și vigilența, și chiar pentru a afecta procesul decizional. Un aspect remarcabil este dezvoltarea unor arme controlate prin gândire, care ar permite soldaților să manipuleze dispozitive direct cu ajutorul proceselor mentale.

 

Războiul în Era Cognitivă: NeuroStrike și Armele și Tacticile Psihologice Avansate

 

Raportul, intitulat "Războiul în Era Cognitivă: NeuroStrike și Armele și Tacticile Psihologice Avansate ale PLA," a fost publicat de grupul de cercetare The CCP Biothreats Initiative la începutul acestei luni. Potrivit cercetătorilor, Armata Populară de Eliberare integrează tehnologii de ultimă generație, precum inteligența artificială, interfețe creier-computer și arme biologice, în strategiile sale militare.

Printre dispozitivele dezvoltate pentru războiul psihologic se numără ochelarii anti-somn, care sporesc vigilența, și "unde radio soft-kill," care folosesc energia electromagnetică pentru a induce stări de somnolență la inamici. Cercetătorii au evidențiat că aceste tehnologii aduc dimensiuni psihologice semnificative războiului, depășind efectele lor fizice.

 

Cercetările sunt conduse de două organizații militare chineze

 

Potrivit raportului, China explorează și conceptul de "droguri genetice," care ar putea modifica trăsăturile genetice și fiziologice ale oamenilor, având potențialul de a afecta caracteristicile cognitive, emoționale și comportamentale.

Un raport al armatei chineze din 2022 a identificat "cinci bătălii ale cunoașterii" drept mijloace pentru modelarea viitoarelor conflicte, urmărind să creeze un puternic factor de descurajare și un avantaj asimetric.

Cercetările sunt conduse de două organizații militare chineze, Unitatea 94969 și Unitatea 96812, care se concentrează pe dezvoltarea războiului cognitiv defensiv și ofensiv. Raportul vine în contextul unei evaluări declasificate a serviciilor de informații, care sugerează că China, alături de alte țări, a încercat să influențeze alegerile pentru Congresul SUA din 2022, accentuând importanța acțiunilor de război informațional și psihologic în era modernă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel