Pregătirea este foarte simplă: vinetele se taie în cercuri subțiri, se rulează rapid prin făină și se coc la cuptor timp de 25 de minute, stropindu-le în prealabil cu ulei de măsline.
Drept rezultat vei obține chipsuri de vinete crocante și gustoase, chiar mai bune decât cele prăjite. Poți oricând să prăjești chipsurile de vinete în ulei clocotit câteva minute la 170°C.
Lasagna cu dovlecei, fără carne, o delicatesă pentru zilele caniculare de vară. Iată rețeta
O altă opțiune interesantă pentru o gustare sănătoasă sunt chipsurile de sfeclă. Poți găti ambele aperitive și le poți servi cu un sos delicios la alegere.
Ingrediente:
vinete - 2 bucăți,
făină de grâu - 4 linguri,
sare după gust,
ulei de măsline extra virgin - 20 ml.
Modul de preparare
Spală și usucă bine vinetele. Apoi vinetele se tai în felii felii subțiri. Rulează-le prin făină pe ambele părți.
Așează cercurile de vinete pe o tavă tapetată cu hârtie de copt. Unge fiecare felie cu ulei de măsline extravirgin.
Coace vinetele la o temperatură de 180°C timp de 25-30 de minute, întorcându-le pe cealaltă parte în mijlocul gătitului.
Mini pizza pe rondele de vinete. O rețetă grozavă pentru petreceri sau o cină cu familia
După ce s-au copt, vinetele se lasă să se răcească puțin, apoi se servesc pe masă! Poftă bună!
-----------------------------------------------------------------------------
Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp atunci când apare o nouă rețetă, intrați pe grupurile de WhatsApp ale StiriDiaspora accesând următoarele linkuri:
- https://chat.whatsapp.com/HZdY3L7PpzjEubma84fWnt
- https://chat.whatsapp.com/JpU46kLYRoj4aFPaYYew1g
- https://chat.whatsapp.com/L7mlUEbirZf2lRA4FLa62G
- https://chat.whatsapp.com/FYLZZfReaCkL51adqmoAXJ
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News