Chirbuli - omletă fantastică în stil georgian. Ingredientul secret care o face atât de specială în întreaga lume

Loredana Iriciuc |
Data publicării:
Chirbuli - omletă fantastică în stil georgian. Ingredientul secret care o face atât de specială în întreaga lume
Chirbuli - omletă fantastică în stil georgian. Ingredientul secret care o face atât de specială în întreaga lume

Fiecare bucătărie națională are omletă, doar că în diferite țări acest fel de mâncare simplu este pregătit cu propriile caracteristici. În Georgia, de exemplu, omleta are un nume frumos „Chirbuli” și include întotdeauna coriandru și nuci, tradiționale pentru preparatele georgiane. 

Există, de asemenea, o mulțime de roșii în chirbuli, datorită cărora omleta în stil georgian devine suculentă și incredibil de gustoasă!

Pionono cu șuncă și brânză. Rețeta pas cu pas a unei rulade incredibile. O poți face chiar dacă nu ai gătit niciodată!

 

Chirbuli, omletă în stil georgian - Ingrediente pentru două porții

 

- 5 ouă

- 4 roșii

- 1 ceapă

- 1 mână de nuci

- 4-5 căței de usturoi

- 1 lingură pastă de tomate

- 2 linguri ulei vegetal

- 10 grame unt

- 3 fire ceapă verde

- verdețuri - mărar, pătrunjel, coriandru - după gust

- sare după gust

- 1/2 cană apă.

Turtele bunicii, rețeta unui fel de mâncare gătit aproape din nimic. Cu aceste ingrediente ies pufoase, iar aroma este incomparabilă

Adăugarea de nuci la omletă pare neobișnuită și surprinzătoare, dar nu strica deloc felul de mâncare, ci, dimpotrivă, îl fac interesant la gust. Vă sfătuim să încercați!

 

Chirbuli, omletă în stil georgian - Mod de preparare

 

Mai întâi de toate adunăm ingredientele necesare. Apoi, curățăm ceapa de coajă și tocăm mărunt. De asemenea, tocați cățeii de usturoi curățați și nucile. După aceea, pregătiți roșiile. Tăiați-le în cuburi. Nu este necesar să curățați roșiile de coajă și să scurgeți sucul din ele, pentru că omleta va avea doar un gust mai bun din sucul de roșii. Tăiați mărunt verdeața.

Încingeți un amestec de legume și unt într-o tigaie, adăugați ceapa și prăjiți câteva minute. Adăugați usturoiul și nucile în tigaie. Prăjiți totul împreună încă un minut, amestecând. Acum adăugați pasta de roșii și amestecați. Adăugați roșiile tocate în tigaie și turnați apa. Lăsați conținutul tigăii să fiarbă. După aceea, reduceți focul și fierbeți la foc mic timp de aproximativ cinci minute. Puteți adăuga sare în această etapă.

Când masa din tigaie este omogenă, introduceți cu grijă ouăle în ea pe rând. Nu amestecați, încercați să lăsați gălbenușurile întregi. Acoperiți tigaia cu un capac și așteptați până când ouăle sunt gata. De obicei durează aproximativ cinci minute.

Stropiți cu generozitate chirbulii cu ierburi proaspete și serviți fierbinte la masă chiar din tigaie.

Bucură-te de masa ta! Poftă bună!

Alternativa pentru tradiționalele sarmale, la cuptor. Uită de frunzele de varză! Nu vei rezista!

 

--------------------------------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp atunci când publicăm o nouă rețetă, intrați pe unul din grupurile de WhatsApp ale cititorilor fideli StiriDiaspora accesând unul sau mai multe din următoarele linkuri:

- https://chat.whatsapp.com/HZdY3L7PpzjEubma84fWnt    
   
- https://chat.whatsapp.com/JpU46kLYRoj4aFPaYYew1g    
    
- https://chat.whatsapp.com/L7mlUEbirZf2lRA4FLa62G     

- https://chat.whatsapp.com/FYLZZfReaCkL51adqmoAXJ  

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel