Ciclonul Boris a făcut ravagii și în Austria. A nins ca-n plină iarnă, la câteva zile după ce au fost temperaturi de vară - VIDEO

Gabriel Nuță-Stoica |
Data publicării:
Zăpadă în Austria în septembrie
Zăpadă în Austria în septembrie

Fenomen extrem în Austria, țară care a trecul brusc de la vară la iarnă. Ciclonul Boris a adus ninsori record și inundații în aproape toată țara. 

Austria a fost lovită de o schimbare bruscă de vreme, trecând de la temperaturi de vară la condiții de iarnă în doar câteva zile. Ciclonul Boris a fost responsabil pentru această schimbare dramatică, aducând inundații și alunecări de teren în mai multe regiuni ale țării. În unele zone, cantitățile de zăpadă înregistrate au atins niveluri record pentru această perioadă a anului.

„Un record de cantități de zăpadă în unele părți ale Austriei,” a declarat meteorologul Fraser Wilkin, subliniind faptul că a nins chiar și la altitudini mai mici, de aproximativ 700 de metri.

„Deși căderi de zăpadă ocazionale la altitudini mari nu sunt neobișnuite în septembrie, acest nivel al furtunii e ceva ce n-am mai văzut de mulți ani și se va încheia cu un record de cantități de zăpadă în unele părți ale Austriei,” a adăugat el.

Centrul de avertizare în caz de furtună UWZ a emis o declarație în care a precizat că în unele regiuni recordurile anterioare de precipitații pentru luna septembrie vor fi „depășite în doar câteva zile.” Această situație a generat un nivel ridicat de alertă în rândul autorităților și al locuitorilor.

Meteorologul Manuel Kelemen, de la Puls24 TV, a descris evenimentul meteo drept „extraordinar, dacă nu chiar fără precedent.” El a subliniat că aceste condiții meteo severe au un impact semnificativ asupra traficului și infrastructurii din zonele afectate.

 

MAE, atenționare de călătorie pentru Slovacia și Austria

 

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a emis avertizări de călătorie pentru Slovacia și Austria, din cauza condițiilor meteo extreme. În Slovacia, zonele vestice, sudice și centrale se confruntă cu ploi torențiale și inundații, în timp ce în Austria riscul de inundații și alunecări de teren este în creștere din cauza căderilor masive de zăpadă și a ploilor abundente.

În Austria, traficul rutier și feroviar este perturbat semnificativ, autoritățile dispunând evacuări preventive în anumite regiuni expuse riscului de inundații. Cetățenilor români aflați în Austria li se recomandă să evite deplasările neesențiale și să urmeze indicațiile autorităților locale pentru a-și asigura siguranța.

Situația meteo extremă continuă să evolueze, iar autoritățile monitorizează îndeaproape condițiile pentru a interveni acolo unde este necesar. Schimbările climatice din ultimele zile au surprins atât localnicii, cât și experții, subliniind imprevizibilitatea vremii în acest sezon de tranziție.

 

----------------------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp atunci când apare o știre importantă, puteți intra pe unul din grupurile de dedicate cititorilor fideli StiriDiaspora accesând următoarele linkuri:

-> https://chat.whatsapp.com/JJePx9Ood2XAgm8wytbimH 

-> https://chat.whatsapp.com/J6n4XX2nQLL0yuoailBGk6 

-> https://chat.whatsapp.com/Jb6xHKTjTdhIGOmUrCk0qy 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt1
YesMy - smt4.5.3
pixel