Cina va fi gata în 30 de minute: pește delicios, preparat în stil franțuzesc

Nicoleta Baciu |
Data publicării:
Cina va fi gata în 30 de minute, pește delicios, preparat în stil franțuzesc. Sursa - Pexels
Cina va fi gata în 30 de minute, pește delicios, preparat în stil franțuzesc. Sursa - Pexels

Vreți să preparați o cină rapidă cu o notă franțuzească? Un file de pește fraged servit cu fasole aromată, înăbușită în vin roșu și condimente, nu va lasă pe nimeni indiferent.

Folosiți fileuri de pește alb la cină. Adăugați bulion de pui sau legume. Dacă nu aveți bulion, adăugați apă.

Ingrediente

file de cod - 800 grame,

bacon - 4 bucăți,

conserve de fasole - 800 grame,

ceapă roșie - 0,5 bucăți,

usturoi - 2 bucăți,

vin roșu sec - 100 ml,

supă de pui - 100 ml,

tulpină de țelină - 4 bucăți,

ulei de măsline -  2 linguri,

sardei roșu măcinat - 1/4 linguriță.

sare și piper după gust.

 

Prepararea rețetei pas cu pas

 

Clătiți fasolea conservată. Curățați și tăiați ceapa, țelina și usturoiul. Baconul se pune într-o tigaie adâncă încinsa și se prăjește timp de 2-3 minute.

Se adaugă ceapa și usturoiul, se prăjesc, amestecând constant, aproximativ un minut. Adăugați vinul, aduceți-l la fiert și gătiți încă un minut, amestecând.

Pui copt cu rozmarin și usturoi, o simfonie de gusturi și arome

Adăugați fasolea, bulionul de pui și ardeiul roșu măcinat, aduceți totul la fierbere. Acoperiți și gătiți, amestecând din când în când, la foc mic, timp de aproximativ 3 minute. Luați de pe foc, adăugați țelina, 1/2 linguriță de sare și amestecați din nou.

Supa cremă de mazăre, o rețetă delicioasă și ieftină pentru prânz

Pregătiți fileul de cod, fără să îndepărtați pielea. Asezonați fileul de pește cu 1/2 linguriță de sare și piper.

Încingeți uleiul într-o tigaie mare antiaderentă la foc mediu. Adăugați fileurile de pește, cu pielea în jos și gătiți-le, fără a le întoarce, până devin crocante și rumenite, circa 4 minute. Întoarceți fileul și gătiți  1-2 minute.

Batoane de pește pane cu parmezan, o gustare crocantă pentru întreagă familie

Scoateți fileul din tigaie, opriți focul. Adăugați untul în tigaie, lăsați-l să se topească și să se rumenească. Aranjați fasolea condimentată pe farfurii și puneți deasupra câte o bucată de file de pește. Poftă bună!

-----------------------------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp atunci când publicăm o nouă rețetă, intrați pe unul din grupurile de WhatsApp ale cititorilor fideli StiriDiaspora accesând unul sau mai multe din următoarele linkuri:

https://chat.whatsapp.com/HZdY3L7PpzjEubma84fWnt

https://chat.whatsapp.com/JpU46kLYRoj4aFPaYYew1g

https://chat.whatsapp.com/L7mlUEbirZf2lRA4FLa62G

https://chat.whatsapp.com/FYLZZfReaCkL51adqmoAXJ   

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel